Σαγκάη: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε τη μονάδα παραγωγής των ελληνικών ανελκυστήρων Kleemann

Σαγκάη: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε τη μονάδα παραγωγής των ελληνικών ανελκυστήρων Kleemann

Τα εγκαίνια της νέας μονάδας παραγωγής των ανελκυστήρων της ελληνικής εταιρείας Kleemann στη Σαγκάη έκανε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με το δήμαρχο της Σαγκάης και τους αδερφούς Κουκούντζου, ιδιοκτήτες της εταιρείας.

Ο πρωθυπουργός κατά την είσοδό του έγραψε στον τοίχο των ευχών «Καλή Επιτυχία» και στον χαιρετισμό του έδωσε συγχαρητήρια σε αυτή την εταιρεία που έχει καταφέρει να κυριαρχήσει κάνοντας επενδύσεις και εκτός συνόρων όπως αυτή στην Κίνα. 


«Αποδείξατε ότι σε αυτόν τον παγκοσμιοποιημένο κόσμο οι ελληνικές εταιρείες μπορούν να επιβιώσουν και να κυριαρχήσουν. Μας κάνετε υπερήφανους», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος ευχαρίστησε τις κινεζικές αρχές για τη συνεργασία με την ελληνική εταιρεία.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι στόχος του είναι η Ελλάδα να είναι μια χώρα ελκυστική στις ξένες επενδύσεις και υπογράμμισε: «Θέλω οι πρώτες κουβέντες των ελληνικών Αρχών σε εκείνους που έρχονται να επενδύσουν στην Ελλάδα να είναι "πώς μπορώ να σας βοηθήσω;"». 

«Κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση», συνέχισε ενώ πρόσθεσε για την Kleemann ότι είναι μια εταιρεία που φροντίζει τους υπαλλήλους της και δίνει το παράδειγμα και σε άλλες ελληνικές και κινεζικές εταιρείες.

«Είστε μοντέλο εξωστρέφειας», συμπλήρωσε και συνεχάρη τα αδέρφια Κουκούντζου που, όπως σημείωσε, γρήγορα κατάλαβαν τις δυνατότητες της ελληνικής αγοράς.

Κατά τη διάρκεια της τελετής εγκαινίων προβλήθηκε βίντεο με την πορεία της εταιρείας η οποία ξεκίνησε το 1983 με 10 υπαλλήλους και σήμερα απασχολεί συνολικά περίπου 1.500 ανθρώπους στην Ελλάδα και σε μονάδες παραγωγής στο εξωτερικό ενώ κάνει εξαγωγές σε 100 χώρες.

kk-gg
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον ΓΓ Σαγκάης του Κ.Κ της Κίνας

Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον ΓΓ Σαγκάης του Κ.Κ της Κίνας

Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Σαγκάης του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας Li Qiang είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέπτεται τη Σαγκάη για να παρακολουθήσει εργασίες της διεθνούς έκθεσης China International Import Expo 2019 (2- 5 Νοεμβρίου), στην οποία η Ελλάδα είναι μία από τις τιμώμενες χώρες.

«Η Ελλάδα είναι ο καλός μας φίλος στην Ευρώπη, έχουμε καλές διμερείς σχέσεις», είπε ο κ. Li Qiang στον κ. Μητσοτάκη ο οποίος έγινε δεκτός σε θερμό κλίμα. «Σας ευχαριστώ για την θερμή υποδοχή. 

Είναι πολύ μεγάλη τιμή που επισκέπτομαι τη χώρα σας ως πρωθυπουργός. Δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτομαι την Κίνα. Την είχα επισκεφθεί το 1995. Πρέπει να σας πω ότι έχω μείνει εντυπωσιασμένος από την οικονομική πρόοδο στη σπουδαία χώρα σας. 

Βλέπω μια χώρα, την δεύτερη οικονομία του κόσμου που έβγαλε 800 εκατ. ανθρώπους από τη φτώχεια. Η Ελλάδα και η Κίνα συνδέονται με μια βαθιά πολιτιστική σχέση», τόνισε ο πρωθυπουργός.

sinantisi

«Και οι δυο χώρες έχουν λαμπρό πολιτισμό και μακρόχρονη ιστορία. Έχουμε και οι δυο πολλούς φιλόσοφους. Όπως στην Κίνα έχουμε τον Κομφούκιο, στην Ελλάδα έχετε τον Αριστοτέλη και τον Πλάτωνα. Πριν από 16 χρόνια επισκέφτηκα την Ελλάδα. Οι σχέσεις μας αναπτύσσονται πολύ και αυτή η επίσκεψη σας θα ενισχύσει τις διμερείς μας σχέσεις και στο μέλλον», είπε ο κ. Li Qiang.

Kαι προσέθεσε: «Η Σαγκάη είναι το οικονομικό κέντρο της Κίνας, με 24 εκατ. μόνιμους κατοίκους, 6 εκατ. μη μόνιμους, συνολικά με σχεδόν 30 εκατ. κατοίκους. Καθημερινά χρησιμοποιούν το μετρό πάνω από 10 εκατ. άνθρωποι». Ο γγ Σαγκάης του ΚΚ της Κίνας αναφέρθηκε και στους Κινέζους που έρχονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα. «Είμαστε πρόθυμοι να αναπτύξουμε και καινούργιες συνεργασίες. Τώρα είναι της μόδας ζευγάρια Κινέζων να βγάζουν φωτογραφίες στην Κρήτη και στη Σαντορίνη», ανέφερε.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον ΓΓ κ. Li Qiang «επειδή αυτή την κρίσιμη δεκαετία εσείς μείνατε στη χώρα μας και συνεχίσατε να επενδύετε».

Αναφέρθηκε μάλιστα στην Cosco και στην επένδυση των 600 εκατ. που μπορεί να φθάσει το 1 δισ. Στόχος, σημείωσε, είναι ο Πειραιάς να γίνει το πρώτο λιμάνι της Μεσογείου. Επίσης είπε ότι προσδοκούμε την περίοδο 2020-21 να έχουμε 500.000 τουρίστες από την Κίνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
epirusblog.gr
5 of 5
Σαγκάη: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε τη μονάδα παραγωγής των ελληνικών ανελκυστήρων Kleemann
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 3835510183186406099
item