Γιάννενα: Οι ανεμογεννήτριες κάνουν εντυπωσιακή είσοδο Γιάννενα: Οι ανεμογεννήτριες κάνουν εντυπωσιακή είσοδο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Οι ανεμογεννήτριες κάνουν εντυπωσιακή είσοδο

Γιάννενα: Οι ανεμογεννήτριες κάνουν εντυπωσιακή είσοδο
Εξίσου δύσκολη, όσο και εντυπωσιακή ήταν και η δεύτερη επιχείρηση μεταφοράς των πυλώνων και άλλων εξαρτημάτων, απαραίτητων για το αιολικό πάρκο στον Κασιδιάρη, που πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας. 
Με τη συνδρομή του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων και δεκάδες συνοδευτικά οχήματα που χρησιμοποιούσαν φάρους, το δυσκολότερο τμήμα της διαδρομής από τον κόμβο της Πεδινής μέχρι τον κόμβο του αεροδρομίου, χρειάστηκε να περάσει τουλάχιστον μία ώρα για να διανυθεί από τις πέντε νταλίκες με τράκτορες συνολικού μήκους 42 μέτρων περίπου. 
Οι δοκιμές που έγιναν τον προηγούμενο μήνα ήταν απολύτως απαραίτητες, καθώς σε αρκετά σημεία τα υπερμεγέθη οχήματα χρειάστηκε να βγουν είτε εκτός δρόμου είτε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας για να κάνουν τη διαδρομή και αργά τη νύχτα να φτάσουν στον τελικό τους προορισμό. 
Η μεταφορά της Δευτέρας περιελάμβανε τρεις πυλώνες για τις ανεμογεννήτριες, αλλά και δύο οχήματα με άλλα τεχνικά μέσα και κατασκευές και η Τροχαία χρειάστηκε να διακόψει την ομαλή ροή της κυκλοφορίας, ώστε να καταφέρουν τα οχήματα να περάσουν από τις διασταυρώσεις. 
Στον κόμβο του αεροδρομίου μάλιστα χρειάστηκε να αφαιρεθεί και ένας φωτεινός σηματοδότης, που τοποθετήθηκε στη θέση του αμέσως μετά το τέλος της επιχείρησης. 
Την επόμενη εβδομάδα, θα πραγματοποιηθεί η δυσκολότερη επιχείρηση, καθώς πρόκειται να μεταφερθούν οι έλικες των ανεμογεννητριών, με τα φορτηγά και τους τράκτορες να φτάνουν σε μήκος μέχρι και τα 72 μέτρα.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Οι ανεμογεννήτριες κάνουν εντυπωσιακή είσοδο
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2234956253381011506
Σχόλια
item