Αυτές είναι οι κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για να τις γυρίσετε με τα πόδια!

Αυτές είναι οι κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για να τις γυρίσετε με τα πόδια!
Πολλοί τουρίστες είναι της άποψης ότι οι μικρότερες πόλεις προσφέρουν την καλύτερη ταξιδιωτική εμπειρία. Αναμφίβολα, οι μεγαλύτερες πόλεις όπως η Ρώμη, το Λονδίνο ή το Παρίσι διαθέτουν αμέτρητες επιλογές.
Ωστόσο, αν θέλει ο ταξιδιώτης να τις περπατήσει για να γνωρίσει τις γειτονιές τους θα πρέπει να σπαταλήσει αρκετό χρόνο. Εμείς έχουμε συγκεντρώσει μερικές από τις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις που μπορείτε να γυρίσετε με τα πόδια.

Αβινιόν, ΓαλλίαΑβινιόν, Γαλλία

Η Αβινιόν μετά βίας φτάνει τους 100.000 κατοίκους, παρόλα αυτά, δε στερείται τίποτα συγκριτικά με μια μεγαλύτερη πόλη. 
Βρίσκεται κοντά στη νότια ακτή της Γαλλίας, σχηματίζοντας τρίγωνο με με τη Μασσαλία και το Μονπελιέ. 
Εδώ υπάρχουν πολλά για να δείτε και να κάνετε, καθώς και την υπέροχη κουζίνα της Προβηγκίας για να δοκιμάσετε. 
Μπορείτε να επισκεφτείτε τη γειτονική -κι ακόμα μικρότερη- Arles με το τραίνο, ενώ στην Αβινιόν αξίζει να κάνετε μια στάση σε σημαντικά ιστορικά μνημεία της πόλης, όπως το Παλάτι του Πάπα του 14ου αιώνα και τη Γέφυρα της Αβινιόν από τον 12ο αιώνα.

Βασιλεία, Ελβετίαhttps://www.bs.ch/

Η Βασιλεία, μια από τις πιο δημοφιλείς πόλεις στην Ελβετία, στέκεται περήφανα στο σταυροδρόμι ανάμεσα στη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ελβετία. 
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η πόλη να διαθέτει μια πολύ ενδιαφέρουσα κουζίνα, ειδικά όταν κανείς το απολαμβάνει σε ένα μεσαιωνικό εστιατόριο για τα οποία φημίζεται η πόλη. 
Η Βασιλεία είναι επίσης ξακουστή για τη Χριστουγεννιάτικη αγορά, το Καρναβάλι αλλά και το Μουσείο Καλών Τεχνών που είναι το αρχαιότερο στην Ευρώπη. 
Με πληθυσμό 166.000 κατοίκους, είναι η μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας, ωστόσο είναι εύκολα περπατήσιμη. Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της χώρας, στα σύνορα με τη Γαλλία και τη Γερμανία. Διαθέτει και αεροδρόμιο.

Μπέργκεν, ΝορβηγίαΜπέργκεν, Νορβηγία

Το Μπέργκεν είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις αυτής της λίστας, με πληθυσμό περίπου 250.000 κατοίκους. Παρόλα αυτά, το κέντρο της δίνει την αίσθηση πολύ μικρότερης πόλης. 
Το Bryggen είναι μια περιοχή κατά μήκος του παραλιακού δρόμου και χαρακτηρίζεται από τις παράλληλες σειρές από κτίρια ηλικίας χιλίων ετών, στα χρόνια της Γερμανικής Χανσεατικής Ένωσης που εγκατέστησε εμπορικό κέντρο στην παραλιακή πλευρά του Μπέργκεν. 
Η πόλη βρίσκεται στη δυτική ακτή της χώραςκαι η πρόσβαση γίνεται αεροπορικώς.

Μπρυζ, Βέλγιοhttps://www.brugge.be/

Το ιστορικό κέντρο της Μπρυζ είναι μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, και αναμφίβολα, μια από τις ωραιότερες πόλεις που μπορεί κανείς να επισκεφτεί στην Ευρώπη. 
Απολαύστε μια από τις ξακουστές της μπύρες, περπατήστε την πόλη και βγάλτε φωτογραφίες τα κανάλια, τα γραφικά ανθοστόλιστα σοκάκια και σταματήστε σε ένα καφέ να πιείτε ζεστή σοκολάτα. 
Κάντε μια κρουαζιέρα στα κανάλια για να γνωρίσετε το υπέροχο μεσαιωνικό τοπίο από άλλη οπτική γωνία. 
Η Μπρυζ βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του Βελγίου και διαθέτει σιδηροδρομική σύνδεση με άλλες βελγικές πόλεις.

Χαϊδελβέργη, ΓερμανίαΧαϊδελβέργη, Γερμανία www.heidelberg.de

Η Γερμανία είναι γεμάτες από τέτοιες πόλεις και θα μπορούσε από μόνη της να γεμίσει τη λίστα μας. 

Η Χαϊδελβέργη είναι μια πανέμορφη γραφική πόλη ιδανική για να γυρίσετε με τα πόδια. Στην κορυφή της πόλης δεσπόζει το κάστρο της, ενώ διαθέτει κι ένα από τα αρχαιότερα και πιο φημισμένα πανεπιστήμια του κόσμου. 
Η πόλη έχει έναν πολύ ζωντανό παλμό, υπέροχα μαγαζάκια και πανέμορφα εστιατόρια με την τοπική κουζίνα. 
Τα Χριστούγεννα θα βρείτε μια παραμυθένια χριστουγεννιάτικη αγορά γεμάτη λιχουδιές και καλούδια. Η πόλη βρίσκεται ανάμεσα στη Στουτγάρδη και τη Φρανκφούρτη.

Λούκα, ΙταλίαΛούκα, Ιταλία

Η Λούκα είναι ευλογημένη με ένα τείχος του 16ου αιώνα που αγκαλιάζει το ιστορικό κέντρο. 
Μπορείτε να νοικιάσετε ένα ποδήλατο και να απολαύσετε τη θέα από ψηλά, και να θαυμάσετε το χαλαρό ρυθμό ζωής της πόλης του Πουτσίνι. 
Ένα ακόμα πλεονέκτημα που προσφέρει το τείχος είναι ότι κρατά εκτός του ιστορικού κέντρου τις μοντέρνες παρεμβάσεις, όπως τα βενζινάδικα και τις βιομηχανικές αποθήκες. 
Πρόκειται για μια κουκλίστικη πόλη με εκλεκτή κουζίνα της Τοσκάνης. 
Βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά της Ιταλίας, κοντά στην Πίζα και μπορεί να αποτελέσει μια όμορφη ημερήσια εκδρομή από τη Φλωρεντία.

Πόρτο, ΠορτογαλίαΠόρτο, Πορτογαλία

Το Πόρτο είναι μια υπέροχη πόλη γεμάτη πολιτισμό και ιστορία, κι όχι μόνο. 
Περπατήστε κατά μήκος του ποταμού Ribeiro do Porto, κάνοντας στάση σε ένα από τα μπαράκια ή τα εστιατόρια για να τσιμπήσετε, απολαύστε τη θέα της πόλης και επισκεφτείτε έναν οινοπαραγωγό για να μάθετε περισσότερα για το ξακουστό κρασί και όλους τους θησαυρούς που έκαναν την πόλη κόμβο εμπορίου. 
Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της χώρας, με εύκολη πρόσβαση από τη Λισαβόνα και την ισπανική πόλη Santiago de Compostela.

Σάλτσμπουργκ, ΑυστρίαΣάλτσμπουργκ, Αυστρία https://www.stadt-salzburg.at/

Η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Αυστρίας είναι Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. 
Είναι η πατρίδα του Mozart (μπορείτε να επισκεφτείτε το σπίτι όπου έζησε από το 1773 έως το 1787) και είναι φημισμένη για τη μουσική της παράδοση, που τιμάται με φαντασμαγορικό τρόπο στο Salzburg Festival κάθε καλοκαίρι. 
Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Αυστρίας και είναι προσβάσιμη αεροπορικώς, ενώ και το Μόναχο είναι σε κοντινή απόσταση.

Οξφόρδη, ΑγγλίαΟξφόρδη, Αγγλία https://www.oxford.gov.uk/

Η Οξφόρδη είναι μια από τις πιο φημισμένες βρετανικές πόλεις. Αν σας αρέσει η αίσθηση του παλιού, στην Οξφόρδη θα νιώσετε σαν να βρίσκεστε σε άλλη εποχή, αφού η πόλη διαθέτει ένα από τα αρχαιότερα πανεπιστήμια του κόσμου (από τον 11ο αιώνα), το παλιότερο μουσείο της χώρας, το Ashmolean (προσφάτως ανακαινισμένο με τον εκθεσιακό του χώρο να έχει διπλασιαστεί), και μια μαγευτική αρχιτεκτονική. 
Η Οξφόρδη είναι ιδανική για περπάτημα, ενώ μπορείτε να επιδοθείτε και σε …κυνήγι φαντασμάτων. Βρίσκεται βορειοδυτικά του Λονδίνου, περίπου μια ώρα με το τραίνο.

Τρίερ ΓερμανίαΤρίερ Γερμανία

Τη λίστα μας συμπληρώνει μια ακόμα γερμανική πόλη, η υπέροχη Τρίερ. Πρόκειται για την αρχαιότερη πόλη της Γερμανίας. 
Είναι η πατρίδα του Καρλ Μαρξ και βρίσκεται πάνω στον ποταμό Μοζέλλα, συνορεύοντας με το Λουξεμβούργο. Πόλη είναι ένας παράδεισος από ρωμαϊκά μνημεία, όπως είναι το σήμα κατατεθέν της, η Porta Nigra. 
Δίπλα ακριβώς υπάρχει το Μουσείο της πόλης (Stadtmuseum Simeonstift). Κάντε βόλτα στην παλιά πόλη και την αγορά (Hauptmarkt), επισκεφτείτε το σπίτι των Τριών Μάγων (Dreikönigenhaus), τον επιβλητικό καθεδρικό ναό (Trierer Dom), μνημείο της UNESCO και υπέροχο δείγμα ρωμαϊκής αρχιτεκτονικής (δείτε την επιγραφή στα ελληνικά κάτω από την εικόνα του Αγίου Νικολάου) και την εκκλησία της Παναγίας (Liebfrauenkirche) που ολοκληρώθηκε το 1235. 
Το Τρίερ είναι ίσως η πιο ζεστή και φιλόξενη γερμανική πόλη, ενώ διαθέτει υπέροχα εστιατόρια και είναι, φυσικά, πανέμορφα στολισμένη τα Χριστούγεννα.
epirusblog.gr
5 of 5
Αυτές είναι οι κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για να τις γυρίσετε με τα πόδια!
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 7637678686431633854
item