Γιάννενα: Με ταχείς ρυθμούς η ολοκλήρωση του αιολικού πάρκου στον δήμο Πωγωνίου

Γιάννενα: Με ταχείς ρυθμούς η ολοκλήρωση του αιολικού πάρκου στον δήμο Πωγωνίου
Στο όρος Κασιδιάρη, μεταφέρονται τα πρώτα τμήματα των ανεμογεννητριών - Και επιστολή του Δήμου σε Χατζηδάκη για νέα παράταση στο Κτηματολόγιο
Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες εγκατάστασης των ανεμογεννητριών που έφτασαν στο όρος Κασιδιάρη, σε ένα από τα μεγαλύτερα αιολικά πάρκα της χώρας. Ήδη, τα πρώτα τμήματα από τις ανεμογεννήτριες μεταφέρονται και αναμένεται να ακολουθήσουν οι εργασίες εγκατάστασης και συναρμολόγησης.
Ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης ερωτηθείς, επιβεβαίωσε την άφιξη των εξαρτημάτων που μεταφέρονται με ειδικά οχήματα και ειδική μέριμνα από πλευράς της Τροχαίας και υποστήριξε ότι όλα βαίνουν καλώς.
Το όφελος για τους δήμους Πωγωνίου και Ζίτσας καθώς στα όρια των δυο δήμων χωροθετήθηκαν και θα λειτουργήσουν τα αιολικά πάρκα, αναμένεται να είναι μεγάλα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα εισρέουν στα ταμεία των δήμων Πωγωνίου και Ζίτσας αρκετά χρήματα σε ετήσια βάση.
Σημαντικά είναι και τα αντισταθμιστικά έργα, κυρίως οδοποιίας, τα οποία είχαν συμφωνηθεί από τους δήμους και την ανάδοχο εταιρεία.
Το Κτηματολόγιο
Εξάλλου, νέα παράταση για τις δηλώσεις ιδιοκτησίας στο Ελληνικό Κτηματολόγιο ζήτησε με επιστολή του στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Πωγωνίου, Στυλιανός Κουκουλάρης.
Ο κ. Κουκουλάρης επισημαίνει την αδυναμία των κατοίκων να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους για εμπρόθεσμη υποβολή δηλώσεων κτηματολογίου καθώς πολλοί δημότες κατοικούν σε άλλες περιοχές με αποτέλεσμα να αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρονοβόρα η συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών ενώ ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού αποτελείται από άτομα τρίτης ηλικίας που δυσκολεύονται ιδιαίτερα με τις διαδικασίες που απαιτούν οι δηλώσεις του Κτημοτολογίου.
«Ο Δήμος Πωγωνίου είναι ένας ακριτικός Δήμος με γερασμένο πληθυσμό και πολλούς απόδημους με αποτέλεσμα να υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες στην ολοκλήρωση της κτηματογράφησης. 
Παρακαλούμε όπως δοθεί νέα παράταση που είναι απαραίτητη προκειμένου να καταφέρουν να ολοκληρώσουν οι δημότες μας τις διαδικασίες. Το ποσοστό των κατατεθειμένων δηλώσεων στην περιοχή, σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτουμε, αγγίζει μόλις το 50%» σημειώνει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο κ. Κουκουλάρης.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Με ταχείς ρυθμούς η ολοκλήρωση του αιολικού πάρκου στον δήμο Πωγωνίου
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 260544826297253283
item