Το απόλυτο χάος διόδια της Κορίνθου -Αποκλεισμένη η Πελοπόννησος από το χτύπημα του Γηρυόνη

Το απόλυτο χάος διόδια της Κορίνθου -Αποκλεισμένη η Πελοπόννησος από το χτύπημα του Γηρυόνη

Χάος έχει προκαλέσει η κακοκαιρία Γηρυονής στην Πελοπόννησο με κλειστή τη νέα και την Παλαια Εθνική.

Ουρές τα αυτοκίνητα

Αυτη την ώρα είναι κλειστή η κυκλοφορία από την Ελευσίνα μέχρι και τον Ισθμό. Εκατοντάδες αυτοκίνητα, φορτηγά και λεωφορεία παραμένουν εγκλωβισμένα στα διόδια της Κορίνθου, σχηματίζοντας ουρές χιλιομέτρων, αφού η Εθνική Οδός Αθηνών  Κορίνθου και στα δύο ρεύματα στο σημείο είναι κλειστή, ενώ κλειστή είναι και η Παλιά Εθνική Οδός, με αποτέλεσμα να είναι αποκλεισμένη όλη η Πελοπόννησος από την υπόλοιπη Ελλάδα.

αστυνομια δρομος
Ο δρόμος έκλεισε από τις 03:30 τα ξημερώματα

Πότε «χτύπησε» η κακοκαιρία Γηρυονής
Οπως αναφέρει το anagnostis.org οι δρόμοι έκλεισαν στις 3.30 περίπου τη νύχτα, με τους οδηγούς να περιμένουν μέχρι αυτή την ώρα.

κινηση
Εκατοντάδες αυτοκίνητα ακινητοποιημένα από τα ξημερώματα

Όπως ανακοίνωσε η Πολιτική Προστασία «οι πολύ έντονες καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε όλο το μήκος του αυτοκινητόδρομου καθόλη τη διάρκεια της νύχτας είχαν ως αποτέλεσμα μεγάλη εισροή υδάτων και φερτών υλικών στο οδόστρωμα στην περιοχή της Κινέτας (Χ.Θ. 53+800-61+000).

Για προληπτικούς λόγους και την ασφάλεια όλων, η Τροχαία έδωσε εντολή για διακοπή της κυκλοφορίας από τα διόδια της Ελευσίνας έως τον Ισθμό, καθώς κλειστή παραμένει και η Παλαιά Εθνική Οδός σε διάφορα σημεία από την Κινέτα έως τους Αγίους Θεοδώρους, ενώ σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα πολιτικής προστασίας Νίκο Χαρδαλιά λίγο κατά τη διάρκεια της νύχτας κινδύνεψαν ζωές στην Κινέτα.

Συνεργεία της Ολυμπίας Οδού και υπεργολάβων επιχειρούν στην περιοχή, ενώ όλος ο μηχανισμός παραμένει σε επιφυλακή σε όλο το μήκος του δρόμου.

διοδια
Θα χρειαστούν 3-4 ώρες για να αποκατασταθεί η κυκλοφορία

«Θα χρειαστούν 3-4 ώρες για να ανοίξει ο δρόμος»
Συμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ, Θ. Χρονόπουλο θα χρειαστεί 3 με τέσσερις ώρες για να αποκατασταθεί η κυκλοφορία στην λεωφόρου Αθηνών – Κορίνθου και στα δύο ρεύματα. «Πρέπει να ενημερώσουμε τους οδηγούς ότι η εθνική Αθηνών – Κορίνθου, αλλά και η παλαιά εθνική οδός είναι κλειστές. 

Αυτό ενδεχομένως να κρατήσει 3 με 4 ώρες και για τα δύο ρεύματα», είπε χαρακτηριστικά στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Πρέπει να κάνουν υπομονή οι οδηγοί. Δεν έχουμε καθαρή εικόνα για τις ζημιές», συμπλήρωσε ο κ. Χρονόπουλος.

epirusblog.gr
5 of 5
Το απόλυτο χάος διόδια της Κορίνθου -Αποκλεισμένη η Πελοπόννησος από το χτύπημα του Γηρυόνη
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 1404058878656306881
item