Αγόριανη: Το απόλυτο αλπικό όνειρο στον Παρνασσό!

Αγόριανη: Το απόλυτο αλπικό όνειρο στον Παρνασσό!
Η Αγόριανη, μέσα στο ελατοσκέπαστο τοπίο του Παρνασσού, δημιουργεί το απόλυτο αλπικό σκηνικό και αναδεικνύεται ολοένα και πιο δυναµικά σε top χειµερινό προορισµό!
Σε απόσταση µόλις 25 χλµ. από την Αράχωβα και µε εύκολη πρόσβαση στο Χιονοδροµικό Κέντρο του Παρνασσού, η Αγόριανη (Επτάλοφος όπως ονοµάζεται επισήµως) στο δυτικό τµήµα του ορεινού όγκου εκπλήσσει ευχάριστα τους ανυποψίαστους επισκέπτες µε το χιονοσκέπαστο τοπίο της πνιγµένο στα έλατα! 
Και καθώς θα σπεύσετε στα ενδότερά της, ξεκινώντας από την κεντρική πλατεία του χωριού, πάρτε το πέτρινο πλακόστρωτο µονοπάτι και συναντήστε τον υπέροχο καταρράκτη της Αγόριανης που µε τα γάργαρα νερά του, που κυλούν ασταµάτητα, δίνει µια ξεχωριστή νότα στο χωριό και αποτελεί must σηµείο κατά την επίσκεψή σας.
Αγόριανη, Φωκίδα
Είναι ο απόλυτος προορισµός για να έρθετε σε επαφή µε τη φύση, κάνοντας βόλτες στα βουνά ή στην πόλη µε τη µυρωδιά καµένου ξύλου από τις καµινάδες που αχνίζουν ζωηρά από τα σπίτια των φιλόξενων κατοίκων. 
Σε αυτό το γραφικό χωριό απολαύστε ακαταµάχητες νοστιµιές στις φηµισµένες ταβέρνες, ζεστά ροφήµατα και κρασί στα λίγα, αλλά ατµοσφαιρικά cafés, και χάζι στα µαγαζάκια µε παραδοσιακά, ντόπια καλούδια! 
Ειδικά τα Σαββατοκύριακα και τις γιορτές, η πλατεία ζωντανεύει και όχι τυχαία, αφού η Αγόριανη µπαίνει ολοένα και πιο δυναµικά στην ταξιδιωτική ατζέντα του ορεινού τουρισµού µε ξεχωριστές value for money προτάσεις στον τοµέα της διαµονής -µε γουστόζικους παραδοσιακούς ξενώνες και σαλέ- όσο και στο πεδίο της εστίασης, εξασφαλίζοντας έτσι µια αξέχαστη εµπειρία απόδρασης από τη ρουτίνα της καθηµερινότητας…

Aelia Espresso BarAelia Espresso Bar Αγόριανη

Στο γραφικό χωριό της Αγόριανης, βρίσκουμε ένα κουκλίστικο cafe-bar με θέα στην πλακόστρωτη πλατεία του χωριού, που έχει γίνει αγαπημένο στέκι- και όχι άδικα!
Στον cozy χώρο του, με κύριο το στοιχείο της πέτρας και προσεγμένο design, απολαμβάνουμε από νωρίς καλό καφέ και λαχταριστό brunch, με σπιτικές λιχουδιές φτιαγμένες από την ιδιοκτήτρια! 
Η ζεστή ατμόσφαιρα του εσωτερικού του χώρου, με το τζάκι που σιγοκαίει, είναι το ιδανικό μέρος για να χαλαρώσουμε τους χειμερινούς μήνες, ενώ τις ηλιόλουστες μέρες απολαμβάνουμε τον καφέ μας στα κουκλίστικα τραπεζάκια κάτω από τον πλάτανο!
Aelia Espresso Bar
Aelia Espresso Bar, Αγόριανη φαγητό
Καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας επιλέγουμε νόστιμα σνακς, ενώ highlight αποτελεί η χειροποίητη πίτσα, που επιβάλλεται να δοκιμάσετε! 
Τα βράδια, κρατάει τα σκήπτρα της διασκέδασης με την ενημερωμένη μπάρα του αλλά και την «ψαγμένη» cocktail list!
Must try: Η εξαιρετική σπιτική μηλόπιτα!
Aelia Espresso Bar, Αγόριανη καφές, γλυκά
Info:
Καθημερινά από τις 09:00
Αγόριανη, Τ. 22340 61450

Φαγητό στην Αγόριανη

• Στην Ταβέρνα του Σταµάτη που εδώ και 40 χρόνια σερβίρει µαµαδίστικα πιάτα, φτιαγµένα µε φρέσκα προϊόντα από το δικό τους µποστάνι, αλλά και µερακλίδικα ψητά της σούβλας. (Τ. 22340 61368, M. 6944 692535).
• Αν θέλετε παραδοσιακές νοστιµιές µετά µουσικής, επισκεφτείτε την ταβέρνα του Νίκου! Σπεσιαλιτέ η περίφηµη «τούρτα». (Τ. 22340 61456).
• Για ιταλικό φαγητό στο εστιατόριο του Teresa Country Lodge. (Μ. 6946 060381).
• Στην οικογενειακή ταβέρνα Γκρίζα Αρκούδα για µαγειρευτά µε δηµιουργική µατιά. Δοκιµάστε το µοσχαράκι µε κάστανα. (Τ. 22340 61277).
• Φρεσκοψηµένο χωριάτικο ψωµάκι, σπιτικές πίτες, τυρόψωµα και γλυκά καλούδια στον φούρνο του χωριού! (Τ. 22340 61243)

Διαμονή στην Αγόριανη

  • Σε ένα από τα 10 cozy δωµάτια του φιλόξενου ξενώνα Σταµάτη, στην κεντρική πλατεία της Αγόριανης, µε όλες τις απαραίτητες παροχές. (Τ. 22340 51557).
  • Στον παραδοσιακό ξενώνα Ασηµίνα, σε ένα από τα 12 άνετα δωµάτια ή τις σουίτες µε τζάκι και µε υψηλής ποιότητας παροχές και υπηρεσίες. (T. 22340 61492).
  • Σε µια από τις 4 εκλεπτυσµένες σουίτες του πετρόκτιστου ξενώνα Teresa Country Lodge. (M. 6946 060381).
  • Για την απόλυτη αλπική αίσθηση, σε ένα από τα 39 αυτόνοµα chalets του πολυτελούς Elatos Resort & Health Club. Τα chalets του βρίσκονται σε µια κατάφυτη από έλατα πλαγιά του Παρνασσού, λίγα χιλιόµετρα από την Αγόριανη. (T. 22340 61162-3).
epirusblog.gr
5 of 5
Αγόριανη: Το απόλυτο αλπικό όνειρο στον Παρνασσό!
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 6224876237693030870
item