Εκλογές Βρετανία: Σημαντικό προβάδισμα του Μπόρις Τζόνσον δείχνουν οι δημοσκοπήσεις Εκλογές Βρετανία: Σημαντικό προβάδισμα του Μπόρις Τζόνσον δείχνουν οι δημοσκοπήσεις | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Εκλογές Βρετανία: Σημαντικό προβάδισμα του Μπόρις Τζόνσον δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Εκλογές Βρετανία: Σημαντικό προβάδισμα του Μπόρις Τζόνσον δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Σημαντικό προβάδισμα των Συντηρητικών και του Μπόρις Τζόνσον στις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου στη Βρετανία δείχνει η ανάλυση των τελευταίων δημοσκοπήσεων.

Σύμφωνα με την ανάλυση της εταιρείας Datapraxis, που δημοσιεύει η εφημερίδα Sunday Times, οι Συντηρητικοί είναι πιθανόν να εξασφαλίσουν 349 έδρες έναντι 213 των Εργατικών. 

Παράλληλα, κερδισμένο αναμένεται να βγει και το Σκωτικό Εθνικό Κόμμα, το οποίο πιθανότατα θα καταλάβει την τρίτη θέση ανεβάζοντας σημαντικά τα ποσοστά του. 

Σημειώνεται ότι το μοντέλο πρόβλεψης βασίσθηκε στην ενσωμάτωση στοιχείων που προέκυψαν από περίπου 270.000 συνεντεύξεις της εταιρείας You Gov.

Σταθερό αλλά μειωμένο το προβάδισμα των Συντηρητικών
Την ίδια ώρα, προβάδισμα αλλά με μείωση της διαφοράς των δύο κομμάτων δείχνει η δημοσκόπηση της Deltapoll για την εφημερίδα Mail on Sunday.

Το κόμμα του Μπόρις Τζόνσον συγκεντρώνει το 43% (δύο ποσοστιαίες μονάδες λιγότερες), ενώ οι Εργατικοί του Τζέρεμι Κόρμπιν παραμένουν στο 30%. Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες κερδίζουν πέντε μονάδες και φθάνουν το 16%.

Μειωμένη εμφανίζεται η διαφορά του Συντηρητικού Κόμματος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον έναντι των Εργατικών και από την προηγούμενη μέτρηση της Τετάρτης, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της Savanta ComRes για λογαριασμό της εφημερίδας Sunday Express.

Στη σφυγμομέτρηση ο Τζόνσον διατηρεί ανέπαφο το ποσοστό του στο 42%, όμως οι Εργατικοί κερδίζουν μία ποσοστιαία μονάδα και φθάνουν το 32%, ενώ σταθερά παραμένουν τα ποσοστά των Φιλελεύθερων Δημοκρατών στο 15% και του κόμματος του Brexit στο 5%. Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν 2.038 ψηφοφόροι στο διάστημα 20-21 Νοεμβρίου.

epirusblog.gr
5 of 5
Εκλογές Βρετανία: Σημαντικό προβάδισμα του Μπόρις Τζόνσον δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 8744847946874309438
Σχόλια
item