Γιάννενα: Εξασφαλίστηκε η λειτουργία για τις Στέγες Διαβίωσης της ΕΛΕΠΑΠ! Γιάννενα: Εξασφαλίστηκε η λειτουργία για τις Στέγες Διαβίωσης της ΕΛΕΠΑΠ! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Εξασφαλίστηκε η λειτουργία για τις Στέγες Διαβίωσης της ΕΛΕΠΑΠ!

Γιάννενα: Εξασφαλίστηκε η λειτουργία για τις Στέγες Διαβίωσης της ΕΛΕΠΑΠ!

Με χρηματοδότηση από το Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» θα λειτουργήσουν τα δύο πρώτα χρόνια οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης της ΕΛΕΠΑΠ στα Γιάννενα.

Η σχετική πράξη εντάχθηκε στο πρόγραμμα με απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη και έχει συνολικό προϋπολογισμό 1.430.800 ευρώ. Έτσι ανοίγει πλέον και ο δρόμος για προσλήψεις προσωπικού κ.α.


Στις επτά Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης θα φιλοξενούνται 28 ενήλικες με κινητική, νοητική ή αισθητηριακή αναπηρία, εκ γενετής ή επίκτητη, ηλικίας 18 ετών και άνω, οι οποίοι δεν μπορούν να διαβιώσουν αυτόνομα χωρίς κατάλληλη υποστήριξη και πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις. Στα άτομα αυτά θα παρέχονται όλες οι δυνατότητες να ζουν με αξιοπρέπεια και πάντα ενταγμένοι στον κοινωνικό ιστό, ήτοι:


- υπηρεσίες διαβίωσης και φροντίδας, (διαμονή, διατροφή, μέριμνα για πρόσβαση σε ιατρική και νοσοκομειακή φροντίδα, όποτε απαιτείται, μετακίνηση, κτλ), και, παράλληλα,
- υπηρεσίες οι οποίες εστιάζονται σε δραστηριότητες ψυχαγωγίας, κοινωνικοποίησης και σύνδεσης με την κοινότητα, κατάρτισης και αξιοποίησης δυνατοτήτων προς επίτευξη της κοινωνικής ενσωμάτωσης, συμπεριλαμβανόμενης της αύξησης των δυνατοτήτων πρόσβασης στην εργασία.


Απώτερος στόχος της λειτουργίας των Στεγών, είναι η πολύπλευρη κάλυψη των αναγκών των συμμετεχόντων, με τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους, την παροχή στήριξης στους ίδιους και τις οικογένειές τους και την κοινωνική τους ένταξη.


Οι Σ.Υ.Δ. «Ελπίδα Ζωής» στεγάζονται σε έναν οικισμό που αποτελείται από 7 κατοικίες (210 τ.μ. η κάθε μία) των 4 ατόμων και ένα κοινόχρηστο κτίριο καθημερινής απασχόλησης και ψυχαγωγίας, τα οποία, συμπεριλαμβανομένου του εξοπλισμού, χρηματοδοτήθηκαν από το Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Εξασφαλίστηκε η λειτουργία για τις Στέγες Διαβίωσης της ΕΛΕΠΑΠ!
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4893440543732682855
Σχόλια
item