Άρτα: Φεστιβάλ Γαστρονομίας Με Τα Προϊόντα Της Άρτας

Άρτα: Φεστιβάλ Γαστρονομίας Με Τα Προϊόντα Της Άρτας

Η Γιορτή Πορτοκαλιού, Μανταρινιού, Ακτινιδίου & Ελιάς η οποία πραγματοποιείται κάθε Νοέμβριο στην Άρτα από το 2014, θα αποτελεί πλέον Φεστιβάλ Γαστρονομίας.Ειδικότερα, φέτος θα λάβουν χώρα εκδηλώσεις τόσο στην Άρτα, όσο και στην Αθήνα.

Στις 29 Νοεμβρίου, το Φεστιβάλ Γαστρονομίας θα βρίσκεται στον  Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος, ενώ την 1η Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί στην Άρτα η καθιερωμένη γιορτή γαστρονομίας, με τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων της επικράτειας του Δήμου Αρταίων. 

Εξάλλου, ο Δήμος Αρταίων,  καθιέρωσε την Γιορτή Πορτοκαλιού, Μανταρινιού, Ακτινιδίου & Ελιάς τα πέντε τελευταία χρόνια, συνθέτοντας εκδηλώσεις οι οποίες έχουν ως κύριο πυλώνα τα αγροτικά προϊόντα της περιοχής.

Μέσω της γιορτής, στόχος είναι η προβολή των τοπικών προϊόντων της Άρτας, η τόνωση των πωλήσεών τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ μέσα από τη συμμετοχή επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο, προσδοκάται η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Άρτας και η προώθηση της επιχειρηματικότητας της περιοχής, ειδικά σε μία εποχή κατά την οποία το τοπικό προϊόν μπορεί να αποτελέσει, εφόσον αυτό προβληθεί σωστά, κινητήριο δύναμη ανάπτυξης μιας ολόκληρης περιοχής. 

Τέλος, η γιορτή αναβαθμίζεται σε φεστιβάλ, ούτως ώστε να  επιτευχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η προώθηση της τοπικής γαστρονομίας της Άρτας, προκειμένου αυτή να γίνει ευρέως γνωστή και να συνδράμει στην τουριστική προβολή και ανάπτυξη της Άρτας.

tornosnews.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Φεστιβάλ Γαστρονομίας Με Τα Προϊόντα Της Άρτας
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 2753382378483748620
item