Πρέβεζα: Μουσικό σχολείο Πρέβεζας - «..Η δωρεάν παιδεία δεν είναι ουτοπία…» Πρέβεζα: Μουσικό σχολείο Πρέβεζας - «..Η δωρεάν παιδεία δεν είναι ουτοπία…» | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Μουσικό σχολείο Πρέβεζας - «..Η δωρεάν παιδεία δεν είναι ουτοπία…»

Πρέβεζα: Μουσικό σχολείο Πρέβεζας - «..Η δωρεάν παιδεία δεν είναι ουτοπία…»
«..Η δωρεάν παιδεία δεν είναι ουτοπία…δώστε λεφτά στα Μουσικά Σχολεία»
«..Έχουμε ένα πάθος για τη Μουσική και μας το στερείτε χωρίς καθηγητή…»
«…Μας δώσατε διεύθυνση ,καρέκλες και θρανία , χωρίς καθηγητές δε λειτουργούν σχολεία..»


  …σε μια ιδανική πολιτεία ,όπου η εκπαίδευση αποτελεί προτεραιότητα, οι παραπάνω στίχοι  δε θα εκφέρονταν ποτέ απ’ το στόμα μαθητών. 

Επιστρέφοντας στην καθημερινότητα ,για μια ακόμη χρονιά, δέκατη στη σειρά για το σχολείο μας, οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας  ,τα παιδιά μας ,ξεχύθηκαν μαζί με τη μουσική τους ,στους δρόμους της πόλης για να διεκδικήσουν το αυτονόητο:

Καθηγητές ,Δωρεάν Μουσικά Βιβλία, Μουσικά Όργανα, Αξιοπρεπή Στέγαση, Πιστοποίηση Σπουδών.


«..φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για εμένα χωρίς εμένα..»

…φόβους εξέφρασαν τα παιδιά μας ,φόβους που επηρεάζουν τη σχολική τους ζωή ,μετατρέποντας το όνειρό τους για τη μουσική, σε μια ζοφερή πραγματικότητα, όπου το ιδεατό σύμπαν τους αποτελούμενο από κλειδιά του Σολ ,νότες & συγχορδίες, μετατρέπεται σ’ ένα ξεκούρδιστο μουσικό όργανο, αυτό του συμβιβασμού.

Τους φόβους τους χρωμάτισαν τα παιδιά μας με υπόμνημα ,αλλά και με εποικοδομητική συζήτηση με τον Δντη Β/θμιας Εκπαίδευσης κ.Τσουμάνη. Προτάσεις κι ιδέες για την ασφαλή τους προσέλευση –αποχώρηση από το σχολείο κατέθεσαν και στον Διοικητή Τροχαίας της Αστυνομικής Δ/νσης Πρέβεζας, ενώ ο εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ κ. Τσεκούρας  παρέλαβε το Ψήφισμά τους.

  Εμείς από την πλευρά μας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ.Σούρλα Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας και τους υπαλλήλους της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας ,που χωρίς την αρωγή τους δε θα μπορούσε αυτή η δράση να είναι ασφαλής.
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Μουσικό σχολείο Πρέβεζας - «..Η δωρεάν παιδεία δεν είναι ουτοπία…»
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 5185945623037724321
Σχόλια
item