Άρτα: «Επικοινωνώ, θέτω όρια, προστατεύω τον εαυτό μου»


Άρτα: «Επικοινωνώ, θέτω όρια, προστατεύω τον εαυτό μου»
Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών και Φίλων «Επιστήθιοι Φίλοι» Άρτας, διοργάνωσε ενημερωτική συνάντηση με θέμα συζήτησης την Επικοινωνία, υπό την καθοδήγηση της ψυχολόγου και συστημικής ψυχοθεραπεύτριας κ. Τάλλαρου Μαρίας – Χριστίνας. Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος αναφέρει τα εξής:

«Τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019 οι «Επιστήθιοι Φίλοι» Άρτας (Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών και Φίλων) ήπιαν τον πρώτο τους «Καφέ με Αγάπη», αναδεικνύοντας, με την πολύτιμη καθοδήγηση της ψυχολόγου και συστημικής ψυχοθεραπεύτριας κ. Τάλλαρου Μαρίας – Χριστίνας, το θέμα της Επικοινωνίας, ως έναν από τους βασικότερους παράγοντες, της κοινωνικής δραστηριότητας του ατόμου και της σύναψης των διαπροσωπικών του σχέσεων.

Πως μιλάμε έτσι ώστε να ακούμε και να καταλαβαίνουμε τον άλλον; Ποιος είναι ο τρόπος έτσι ώστε να έχουμε υγιείς και ισορροπημένες διαπροσωπικές σχέσεις; Πόσο σημαντικό είναι να εκφράζουμε τις ανάγκες μας και να το κάνουμε με σεβασμό προς τον άλλο; 

Αναρωτηθήκαμε, ταξιδέψαμε κι βιώσαμε τη «τέχνη» της επικοινωνίας με απώτερο στόχο την αγάπη και το σεβασμό τόσο για τον ίδιο τον εαυτό μας όσο και για τον συνάνθρωπό μας.

Η ζεστή και δυναμική συζήτηση επικεντρώθηκε στα όρια που καθορίζουν τον προσωπικό μας χώρο και προστατεύουν την ακεραιότητά μας, στο πως τα θέτουμε σωστά ώστε να είναι υγιή καθώς και στη σημασία της ενεργητικής ακρόασης και μας έδωσε την δυνατότητα να αντιληφθούμε την διαφορετικότητα και την μοναδικότητα του καθενός μας. 

Ακόμα, οι βιωματικές ασκήσεις ενίσχυσαν την εκτίμηση και την αποδοχή του «εαυτού» και των σημαντικών «άλλων» της ζωής μας.

Ένα όμορφο «ταξίδι» από τον Σύλλογο Επιστήθιοι Φίλοι μόλις ξεκίνησε. Σας υποσχόμαστε στην συνέχεια πολλές και σημαντικές στάσεις γνώσης, ενημέρωσης και ενδυνάμωσης της σωματικής, πνευματικής και ψυχικής μας υγείας. Ευχαριστούμε θερμά για την δυναμική συμμετοχή σας».
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: «Επικοινωνώ, θέτω όρια, προστατεύω τον εαυτό μου»
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 531894061947542519
item