Γιάννενα: Νέα αντιπαράθεση με… φόντο τα σκουπίδια στο Δήμο Ιωαννιτών

Γιάννενα: Νέα αντιπαράθεση με… φόντο τα σκουπίδια στο Δήμο Ιωαννιτών
Νέος γύρος αντιπαράθεσης μεταξύ νυν και πρώην Δημοτικής Αρχής ξέσπασε χθες με φόντο τα… σκουπίδια!
Η ανακοίνωση της παράταξης «Ενότητα Πολιτών» του Θ. Μπέγκα που έκανε λόγο για τραγική κατάσταση στον τομέα της αποκομιδής των απορριμμάτων, επιρρίπτοντας ευθύνες στη νέα Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων, δεν έμεινε αναπάντητη από την δεύτερη, η οποία με την χαρακτηριστική φράση «εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι», καλεί τον πρώην δήμαρχο να επιστρέψει στην πραγματικότητα.
Ανικανότητα…
Στην ανακοίνωσή της η παράταξη του Θ. Μπέγκα τα βάζει με την Δημοτική Αρχή του Μ. Ελισάφ, η οποία -όπως λέει- για μια ακόμη φορά επιλέγει να κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση χωρίς να αναλαμβάνει τις ευθύνες που έχει ως Διοίκηση.
«Κατηγορεί την παράταξή μας και όσες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβούλιου δεν στήριξαν την επιλογή της να ιδιωτικοποιήσει την αποκομιδή των απορριμμάτων για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε μια απέλπιδα προσπάθεια, με μόνο στόχο τον επικοινωνιακό αντίκτυπο, να καλύψει την ανικανότητά της να εξυπηρετήσει τις ανάγκες πολιτών και επισκεπτών για έναν καθαρό Δήμο. 
Είναι καιρός να σταματήσει να μεταθέτει τις ευθύνες στους άλλους και να αρχίσει να ασχολείται με το πώς θα λύσει τα προβλήματα που η ίδια δημιούργησε. Πέρασαν δύο μήνες από την ημέρα που ανέλαβε την ευθύνη διοίκησης του Δήμου και ήρθε η ώρα να το κάνει.
»Αν είχε εκκινήσει νωρίτερα τις διαδικασίες που βρήκε έτοιμες από τη δική μας Δημοτική Αρχή (εγγεγραμμένη πίστωση στον προϋπολογισμό) για την πρόσληψη προσωπικού ορισμένου χρόνου, με 2μηνες και 8μηνες συμβάσεις στον τομέα της καθαριότητας, τίποτα απ’ όσα συμβαίνουν σήμερα δεν θα είχαν προκύψει», τονίζεται μεταξύ άλλων.
Η απάντηση της Δημ. Αρχής
Άμεση ήταν η απάντηση της Δημοτικής Αρχής στις κατηγορίες της παράταξης του πρ. Δημάρχου τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι είναι «εκπληκτικό ότι ο Θωμάς Μπέγκας μετά από πέντε χρόνια στο αξίωμα του δημάρχου και με δύο μόλις μήνες στα έδρανα της αντιπολίτευσης ανακάλυψε τα προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων. 
Είναι τα προβλήματα αυτά που η σημερινή Δημοτική Αρχή ανέδειξε σε όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. 
Είναι τα ίδια ακριβώς προβλήματα που βιώνουν οι συμπολίτες μας τα τελευταία πέντε χρόνια. 
Είναι αυτά που υποχρέωσαν την σημερινή Δημοτική Αρχή να αναζητήσει την πιο αποτελεσματική λύση από τις πρώτες μέρες της θητείας της. Κι η λύση αυτή ήταν η επέκταση των συμβάσεων με ιδιώτες σε όλες τις δημοτικές ενότητες».
Και σε άλλο σημείο αναφέρει: «ο κ. Μπέγκας και η παράταξή του εγκαλούν την σημερινή Δημοτική Αρχή επειδή δεν προχώρησε έγκαιρα τις διαδικασίες για την πρόσληψη συμβασιούχων υποστηρίζοντας μάλιστα ότι ήταν όλα έτοιμα από την δική του Δημοτική Αρχή. 
Είναι απορίας άξιον λοιπόν αφού όλα ήταν έτοιμα γιατί δεν ολοκλήρωσε την διαδικασία ο ίδιος, μέχρι το τέλος Αυγούστου, όταν γνώριζε ότι σε μικρό χρονικό οι συμβάσεις με τους ιδιώτες στην Παμβώτιδα και το Μπιζάνι λήγουν. 
Το διάστημα εκείνο όμως ήταν απασχολημένος με άλλα φλέγοντα ζητήματα όπως να τρέξει τον διαγωνισμό εκατομμυρίων για την διαχείριση της λυματολάσπης και να προσλάβει Γενικό Διευθυντή στην ΔΕΥΑΙ».
Και καταλήγοντας η Δημ. Αρχή καλεί τον πρώην δήμαρχο να «κάνει την αυτοκριτική του αφήνοντας τα κροκοδείλια δάκρυα».
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Νέα αντιπαράθεση με… φόντο τα σκουπίδια στο Δήμο Ιωαννιτών
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8602917514107651718
item