Άρτα: Ήθελαν να δείξουν ότι επιθυμούν διαρκώς να προκαλούν! Άρτα: Ήθελαν να δείξουν ότι επιθυμούν διαρκώς να προκαλούν! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Ήθελαν να δείξουν ότι επιθυμούν διαρκώς να προκαλούν!

Άρτα: Ήθελαν να δείξουν ότι επιθυμούν διαρκώς να προκαλούν!
Παρανομούν και παράλληλα επιτίθενται!
Εντύπωση έκανε η μεγάλη συγκέντρωση των πακιστανών, δίπλα στο ιστορικό γεφύρι και οι εικασίες, για την αιτία της κινητοποίησης, έδιναν κι έπαιρναν εκείνη την ημέρα. 
Η συγκέντρωση έγινε αρχικά γιατί η ημέρα ήταν βροχερή και κανένας εξ αυτών δεν είχε μεροκάματο. Ακολούθως βρέθηκε και το αίτημα, για να δείξουν ότι επιθυμούν διαρκώς να προκαλούν.
Είδαν ως αδικημένους(!) κάποιους ομοεθνείς τους, που εντοπίστηκαν «να κλέπτουν οπώρες». Οι πακιστανοί που είχαν στήσει αυτοσχέδια παράγκα, δίπλα σε κολώνα της ΔΕΗ (σ.σ. δεν είναι λίγοι αυτοί που το κάνουν) για να μπορούν να παίρνουν ρεύμα απευθείας, χωρίς φυσικά να πληρώνουν.
Είναι γνωστό το μείζον πρόβλημα και ήταν λογικό η Αστυνομία να κινητοποιηθεί, για να προχωρήσει σε συλλήψεις, ώστε να μην είναι το κόλπο αυτό, τόσο εύκολα υλοποιήσιμο. 
Και επίσης λογικό θα ήταν οι πακιστανοί, αφγανοί και άλλοι μετανάστες, που ζουν σε ξένο τόπο, να μην είναι τόσο προκλητικοί, την στιγμή που εκατοντάδες οικογένειες ντόπιων, στενάζουν για να πληρώσουν τον λογαριασμό του ρεύματος.
Απαιτείται συζήτηση…
-Αν δεν είναι αυτή η προκλητική στάση των μεταναστών, αφορμή για να έρθει εκ νέου στην επικαιρότητα το θέμα της παραμονής τους στην περιοχή, τότε τι μπορεί να οδηγήσει τους παράγοντες του τόπου, σε προβληματισμό και διάλογο;
Οι αφορμές για την δημόσια συζήτηση, που προέκυψαν μέχρι τώρα είναι άπειρες. Απλά οι παράγοντες του τόπου, κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν και επιμένουν ακόμη να κάνουν το ίδιο, άσχετα αν καθημερινά τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται και δεν αποκλείεται να έχουμε και επανάληψη εγκλημάτων (σ.σ. θυμηθείτε το φρικιαστικό έγκλημα στον Άγιο Σπυρίδωνα), περιπτώσεις βασανισμού (σ.σ. θυμηθείτε την περίπτωση της Ράχης), αλλά και διακίνηση ναρκωτικών και κλοπές και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανένας…
Να θυμίσουμε και το μεγάλο πρόβλημα της κυκλοφορίας των μεταναστών στους δρόμους, που τις νυχτερινές ώρες μοιάζουν να προκαλούν την τύχη τους και παράλληλα να «παίρνουν στον λαιμό τους» ανυποψίαστους οδηγούς που κινούμενοι στον δρόμο, δεν μπορούν να δουν αν μπροστά τους υπάρχουν άνθρωποι και επαναλαμβάνονται τα ατυχήματα, το ένα μετά το άλλο…
Μετά το δυστύχημα, όπου πακιστανός έχασε την ζωή του και ακολούθησαν οι κινητοποιήσεις, όλοι οι μετανάστες δήλωναν πως δεν θέλουν να λάβουν μέτρα για την προστασία τους, γιατί αυτό πρέπει να το κάνουν οι οδηγοί, μη σκεπτόμενοι ότι αυτό δεν είναι εφικτό.
Θύμα το γεφύρι…
Μπροστά στην ανικανότητα, ν’ αντιμετωπίσουν απλά προβλήματα της καθημερινότητας και της αξιοπρεπούς διαμονής των μεταναστών στην περιοχή, θυσιάζουν και το ιστορικό γεφύρι! 
Η εικόνα που παρουσιάζει η φωτογραφία, είναι ήπια σε σχέση με την παρουσία πακιστανών και λοιπών δυνάμεων, πάνω στο γεφύρι, αλλά και στις δύο εισόδους του.
Το λένε όλοι όσοι βρίσκονται συχνά εκεί… «Θέλουν να περάσουν οι επισκέπτες και δεν το τολμούν». Και το σημαντικότερο… Όταν κάποιοι τολμηροί αποφασίσουν να περάσουν και ζητήσουν απ’ όσους βρίσκονται στο γεφύρι, να τους διευκολύνουν, δεν το κάνουν. Λες και το έφεραν κληρονομιά απ’ την πατρίδα τους. 
Καλά να μην συζητήσουμε για την τραγική εικόνα που δημιουργούν δίπλα στο γεφύρι, με τα σκουπίδια, που τις περισσότερες φορές κάνουν σωρούς…
Είναι τραγικό και η «Γ» θα το επαναλαμβάνει, μέχρι να το καταλάβουν όσοι έχουν χρέος να το καταλάβουν… Σε κανένα σημείο του πλανήτη, ούτε και στο Πακιστάν, δεν έχουν δημιουργηθεί τέτοιες εικόνες, δίπλα σε μνημεία. Έχουμε την παγκόσμια πρωτοτυπία(!) και κανένας δεν ντρέπεται.
Μία ακόμη έκκληση…
Απαιτείται κινητοποίηση για το θέμα των μεταναστών, που από χρόνια ζουν στην περιοχή και έχει αποδειχτεί, ότι όσο είναι ανεξέλεγκτοι τα προβλήματα που θα προκύπτουν θα είναι πολλά περισσότερα και σαφώς περισσότερο σύνθετα… Και τρομάζει η σκέψη, πως είναι δυνατόν, όλοι οι παράγοντες του τόπου να βλέπουν τα προβλήματα και να λένε ότι δεν υπάρχουν, άρα δεν πρέπει να κάνουν τίποτα.
-Τι να πει κανένας;
Μπορεί να ερεθίζονται βλέποντας την τριτοκοσμική εικόνα, που έχει διαμορφωθεί δίπλα στο παγκόσμιο μνημείο και φυσικά σ’ όλη την περιοχή…
ΦΑΓΗΤΟ – ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ
Το κατάστημα που εικονίζεται στην φωτογραφία, δεν είναι σούπερ μάρκετ, όπως παραπλανητικά δηλώνει η πινακίδα του. 
Ο μεγάλος κύκλος των εργασιών του, αφορά στην παραγωγή φαγητού, το οποίο πωλείται σε πολύ χαμηλή τιμή, αλλά σε κάποιες εκατοντάδες μερίδες καθημερινά. Εκεί τρώνε όλοι οι μετανάστες που ζουν στην περιοχή.
Κάποιοι συμπολίτες μας που είδαν το τι συμβαίνει εκεί μέσα, μας είπαν πως δεν είναι δυνατόν το έτος 2019, δίπλα στο παγκόσμιο μνημείο, να είναι κοινό μυστικό το πρόβλημα και κανένας να μην αντιδράει…
«Αν αυτό το μαγαζί, το είχε κανένας φουκαράς αρτινός, θα τον είχαν βάλει μέσα», μας έλεγε συμπολίτης μας, που έτυχε να εισέλθει στα ενδότερα του καταστήματος. Και την ίδια ώρα παρατηρείς τους υπαλλήλους της υγειονομικής υπηρεσίας, ν’ αναζητούν καπνίζοντες, στο καφενείο του τελευταίου χωριού!
-Δεν είναι ντροπή, όλη αυτή η κατάσταση;
Τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε, τις δανειστήκαμε απ’ τον λογαριασμό που διατηρεί στο fb ο συμπολίτης μας ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΟΣ.
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Ήθελαν να δείξουν ότι επιθυμούν διαρκώς να προκαλούν!
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 5010122022758195066
Σχόλια
item