Εξάρχεια: Σακιά με πέτρες σε πολυκατοικία ενόψει Πολυτεχνείου Εξάρχεια: Σακιά με πέτρες σε πολυκατοικία ενόψει Πολυτεχνείου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Εξάρχεια: Σακιά με πέτρες σε πολυκατοικία ενόψει Πολυτεχνείου

Εξάρχεια: Σακιά με πέτρες σε πολυκατοικία ενόψει Πολυτεχνείου
Τα υπό κατάληψη κτίρια στην περιοχή των Εξαρχείων, όπως και οι ταράτσες που μπορούν να αποτελέσουν σημεία επίθεσης αντιεξουσιαστών κατά αστυνομικών, προβληματίζουν την αστυνομία λίγες ώρες πριν από την κορύφωση των εορτασμών για την επέτειο του Πολυτεχνείου, όπως μεταδίδει ο Σκάι.
Τους φόβους αυτούς της ηγεσίας της ΕΛΑΣ για συλλογή «πολεμοφοδίων» από τους αντιεξουσιαστές ενισχύει και η φωτογραφία που παρουσίασε η τηλεόραση του Σκάι, στην οποία διακρίνονται τρία σακιά με πέτρες, μάρμαρα και τούβλα σε πολυκατοικία επί της οδού Θεμιστοκλέους.
Οι ένοικοι έψαχναν στην πολυκατοικία τους και βρήκαν τα σακιά το Σάββατο το μεσημέρι. Διαπίστωσαν ότι αναρχικοί είχαν αφήσει εκεί τα σακιά για να τα χρησιμοποιήσουν σαν πολεμοφόδια.
Το σχέδιο απάντηση της ΕΛΑΣ
Στο πλαίσιο αυτό, την Κυριακή η αστυνομία θα διαμορφώσει ανθρώπινο κλοιό περιμετρικά των Εξαρχείων σε μια προσπάθεια αποτροπής ατόμων να μπουν στην περιοχή να ανέβουν σε ταρατσες και να ξεκινήσουν επιθέσεις.
Πέντε χιλιάδες αστυνομικοί των ΜΑΤ, των ΥΜΕΤ, της ΔΙΑΣ, της νεοσύστατης ΔΡΑΣΗ, της ασφάλειας ακόμη και της αντιτρομοκρατικής έχουν επιστρατευθεί για την επέτειο. Υπάρχουν σαφείς εντολές άμεσης επέμβασης σε περίπτωση επεισοδίων, ενώ εξετάζεται και η χρήση μίνι ειδικών οχημάτων εκτόξευσης νερού.


epirusblog.gr
5 of 5
Εξάρχεια: Σακιά με πέτρες σε πολυκατοικία ενόψει Πολυτεχνείου
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 2970041417020337913
Σχόλια
item