Στη Μόσχα ο Δένδιας -Υπέγραψε Κοινό Πρόγραμμα Διαβουλεύσεων με Λαβρόφ Στη Μόσχα ο Δένδιας -Υπέγραψε Κοινό Πρόγραμμα Διαβουλεύσεων με Λαβρόφ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Στη Μόσχα ο Δένδιας -Υπέγραψε Κοινό Πρόγραμμα Διαβουλεύσεων με Λαβρόφ

Στη Μόσχα ο Δένδιας -Υπέγραψε Κοινό Πρόγραμμα Διαβουλεύσεων με Λαβρόφ

Κοινό Πρόγραμμα Διαβουλεύσεων για την περίοδο 2020-2022 των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Ρωσίας υπέγραψαν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο Ρώσος ομόλογός του Σεργκέι Λαβρόφ.

Πρώτη επίσκεψη στη Μόσχα για το Νίκο Δενδια

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών πραγματοποιεί σήμερα την πρώτη του επίσκεψη στη Μόσχα, η οποία έρχεται σε μια ευαίσθητη συγκυρία, εν μέσω σημαντικών περιφερειακών εξελίξεων.

Το Πρόγραμμα Διαβουλεύσεων Ελλάδας-Ρωσίας 2020-2022 που υπεγράφη μεταξύ των δύο θεσμοθετεί μία σειρά από τακτικές επαφές, τόσο σε υπηρεσιακό όσο και σε πολιτικό επίπεδο, μεταξύ των δύο χώρων.

Θερμή υποδοχη Λαβρόφ σε Δένδια
Ο Σεργκέι Λαβρόφ επιφύλαξε πολύ θερμή υποδοχή στο Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια. Μετά την κατ' ιδίαν συνάντησή τους ακολούθησαν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Φιλοδοξία της ελληνικής διπλωματίας με την επίσκεψη αυτή είναι να σηματοδοτήσει ένα νέο κεφάλαιο στις διαχρονικά φιλικές ελληνορωσικές σχέσεις, μία νέα φάση ανάπτυξης στην βάση του ειλικρινούς διαλόγου και της τακτικής επικοινωνίας, επεσήμαναν χθες διπλωματικές πηγές.

Σταθερή επιδίωξη της χώρας μας είναι η περαιτέρω ενίσχυση των συνεργατικών σχέσεων με τη ρωσική πλευρά, στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και της ισοτιμίας, σημείωναν οι ίδιες πηγές.

epirusblog.gr
5 of 5
Στη Μόσχα ο Δένδιας -Υπέγραψε Κοινό Πρόγραμμα Διαβουλεύσεων με Λαβρόφ
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 2723287316455080395
Σχόλια
item