Άρτα: Συγκροτήθηκε Το Περιφερειακό Δίκτυο Της Πιλοτικής Περιοχής Της Άρτας Άρτα: Συγκροτήθηκε Το Περιφερειακό Δίκτυο Της Πιλοτικής Περιοχής Της Άρτας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Συγκροτήθηκε Το Περιφερειακό Δίκτυο Της Πιλοτικής Περιοχής Της Άρτας

Άρτα: Συγκροτήθηκε Το Περιφερειακό Δίκτυο Της Πιλοτικής Περιοχής Της Άρτας

Την Δευτέρα 04 Νοεμβρίου 2019 στο Συνεδριακό Κέντρο Επιμελητηρίου Άρτας,  συγκροτήθηκε το  Περιφερειακό Δίκτυο της πιλοτικής περιοχής της Άρτας, στα πλαίσια υλοποίησης του ευρωπαϊκού έργου «CI NOVATEC-Customer Intelligence for inNOVAtive Tourism Ecosystems» του διακρατικού προγράμματος Interreg Ελλάδα Ιταλία 2014 – 2020.

Η συμβολή του Περιφερειακού Δικτύου είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού θα αποτελέσει τον πυρήνα της δικτύωσης και της εξωστρέφειας, της ανταλλαγής τεχνογνωσίας και καινοτομίας  και τέλος της συνέργειας μεταξύ των μελών του Δικτύου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Χαιρετισμό απηύθυνε η κ. Μπραϊμη-Μπότση Σταυρούλα, Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Ανάπτυξης και Εμπορίου Περιφέρειας Ηπείρου, ο κ. Χαρακλίας Κωνσταντίνος Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Τουρισμού και Εξυπηρέτησης του Δημότη Δήμου Αρταίων καθώς και ο κ. Γκολομάζος Ιωάννης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Άρτας. 

Αμφότεροι επεσήμαναν την αναγκαιότητα στην καινοτομία και την σπουδαιότητα του τουρισμού στην περιοχή της Άρτας. 

Την πρωτοβουλία αυτή στήριξαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου Άρτας «ο Μακρυγιάννης»,  του Πολιτιστικού Συλλόγου Βουργαρελίου Άρτας, του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου «Σκουφάς», του Συλλόγου Εστίασης και Διασκέδασης Νομού Άρτας, του Συλλόγου Ξενώνων Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων Αγροτουρισμού καθώς και πλήθος εκπροσώπων μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην πόλη της Άρτας.

Από την Περιφέρεια Ηπείρου παρέστησαν τα μέλη ομάδας έργου κ. Κώστας Χριστοδούλου, κ. Κατερίνα Καραγιώτη και κ. Αντώνης Τσολακούδης.

Στη διάρκεια των εργασιών ο υπεύθυνος του έργου κ. Κώστας Χριστοδούλου, παρουσίασε στα μέλη του Περιφερειακού Δικτύου της Άρτας, την αναγκαιότητα σύστασης και ύπαρξης του Δικτύου, ενώ έγινε ιδιαίτερη μνεία στα άρθρα του Πρωτόκολλου Συνεργασίας / Καταστατικού που ορίζει το κοινό πλαίσιο συνεργασίας και συνύπαρξης μεταξύ των μελών. 

Ο κ. Δημήτριος Καραδήμας, Μέλος της Επιστημονικής Ομάδας του Πανεπιστημίου Πατρών, παρουσίασε στα μέλη του Περιφερειακού Δικτύου την «Πλατφόρμα του έργου CI-NOVATEC».

Με την υλοποίηση του έργου CI-NOVATEC και μέσω της σύγχρονης πλατφόρμας συλλογής ποιοτικών δεδομένων από τον τουρίστα-επισκέπτη,  θα δοθούν Μελέτες Ικανοποίησης Τουριστών, Τοπικά Σχέδια Δράσης για Δήμους ενώ θα διενεργηθούν σεμινάρια κατάρτισης προς  τους ιδιοκτήτες ΜμΕ, τους διαχειριστές Σημείων Ενδιαφέροντος, Διοικητικούς και Πολιτικούς παράγοντες. 
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Συγκροτήθηκε Το Περιφερειακό Δίκτυο Της Πιλοτικής Περιοχής Της Άρτας
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 6681443958155185641
Σχόλια
item