Επίθεση Τραμπ σε πρώην πρέσβειρα, την ώρα που κατέθετε εναντίον του -Δημοκρατικοί: Εκφοβισμός μάρτυρα Επίθεση Τραμπ σε πρώην πρέσβειρα, την ώρα που κατέθετε εναντίον του -Δημοκρατικοί: Εκφοβισμός μάρτυρα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Επίθεση Τραμπ σε πρώην πρέσβειρα, την ώρα που κατέθετε εναντίον του -Δημοκρατικοί: Εκφοβισμός μάρτυρα

Επίθεση Τραμπ σε πρώην πρέσβειρα, την ώρα που κατέθετε εναντίον του -Δημοκρατικοί: Εκφοβισμός μάρτυρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν περίμενε καν να ολοκληρώσει η Μαρί Γιοβάνοβιτς την κατάθεσή της. Της επιτέθηκε μέσω Τwitter κατά τη διάρκεια της διαδικασίας και τώρα οι Δημοκρατικοί τον κατηγορούν για εκφοβισμό μάρτυρα.

Η πρώην πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ουκρανία, Μαρί Γιοβάνοβιτς, κατέθεσε στη Βουλή των Αντιπροσώπων την Παρασκευή. 

Μεταξύ άλλων, είπε ότι την ανακάλεσαν από το Κίεβο εν μία νυκτί, καθώς Αμερικανοί αξιωματούχοι της είπαν ότι πλέον δεν μπορούν να την προστατεύσουν. «Ήταν φοβερό, δεν ήταν ο τρόπος με τον οποίο θα ήθελε να τελειώσει η καριέρα μου» σημείωσε. 

Οταν ρωτήθηκε αν ένιωσε να απειλείται επειδή ο Ντόναλντ Τραμπ είπε στον Ουκρανό ομόλογό του, Βολόντιμιρ Ζελένσκι ότι θα της συμβούν διάφορα πράγματα, η Γιοβάνοβιτς απάντησε καταφατικά.

«Ενιωσα σοκ, ένιωσα φρικτά, συντετριμμένη που ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα μιλούσε για οποιονδήποτε πρεσβευτή με αυτόν τον τρόπο στον ηγέτη ενός ξένου κράτους. Και το έκανε εναντίον μου. Δεν μπορούσα να το πιστέψω», δήλωσε ακόμη.

Οι επιθέσεις Τραμπ στο Twitter
Την ώρα που κατέθετε η Μαρί Γιοβάνοβιτς, ο Ντόναλντ Τραμπ της επιτέθηκε μέσω του Twitter. «Απ’ όπου κι αν πέρασε η Μαρί Γιοβάνοβιτς, τα πράγματα εξελίχθηκαν άσχημα. 

Ξεκίνησε στη Σομαλία και κοιτάξτε πως κατέληξε αυτό», έγραψε. «Ένας Αμερικανός πρόεδρος έχει το απόλυτο δικαίωμα να διορίζει πρεσβευτές», ανέφερε ακόμη ο Τραμπ.

Ο βουλευτής των Δημοκρατικών, Ανταμ Σιμ, επικεφαλής της έρευνας σε βάρος του Τραμπ, μετέφερε στη Γιοβάνοβιτς τα tweet του Αμερικανού προέδρου, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης. 

«Δεν μπορώ να πω τι προσπαθεί να κάνει ο πρόεδρος, όμως νομίζω ότι το αποτέλεσμα είναι εκφοβιστικό», σχολίασε η πρώην πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ουκρανία. «Δεν πιστεύω ότι είχα τέτοιου είδους εξουσίες, ούτε στο Μογκαντίσου στη Σομαλία ούτε πουθενά. 

Και πιστεύω, κατά τη διάρκεια των χρόνων, βελτίωσα μάλλον τα πράγματα για τις ΗΠΑ και τις χώρες όπου είχα σταλεί» πρόσθεσε. «Θέλω να γνωρίζετε, κυρία πρέσβειρα, ότι ορισμένοι εξ ημών εδώ λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τον εκφοβισμό των μαρτύρων», της απάντησε ο Σιφ.

Δημοκρατικοί: Εκφοβισμός μάρτυρα από τον Τραμπ
Η επίθεση του Ντόναλντ Τραμπ στη Μαρί Γιοβάνοβιτς προκάλεσε την έντονη αντίδραση των Δημοκρατικών.

«Ο εκφοβισμός μάρτυρα είναι ποινικό αδίκημα», έγραψε στο Twitter, η Καμάλα Χάρις, γερουσιαστής και υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών. «Ο πρόεδρος σπιλώνει την πρέσβειρα που μάχεται τη διαφθορά ενώ εκείνη καταθέτει εναντίον του. 

Αυτό το ψέμα είναι μια προσπάθεια να την δυσφημίσει και να αποθαρρύνει άλλους που ίσως είχαν το θάρρος να καταθέσουν εναντίον του. Πρόκειται για ξεκάθαρη επίγνωση της ενοχής του. Εξακολουθεί να ενεργεί ένοχα. Οι αθώοι απλώς δεν κάνουν κάτι τέτοιο», είπε ο Δημοκρατικός βουλευτής Έρικ Σουόλγουελ, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ακόμη και οι σχολιαστές του Fox News- που στηρίζουν ανοιχτά τον Τραμπ- επέκριναν την επίθεσή του και χαρακτήρισαν άστοχα τα tweet του Αμερικανού προέδρου.

Λευκός Οίκος: Ηταν η άποψη του προέδρου
Απαντώντας στις επικρίσεις, ο Λευκός Οίκος απέρριψε ότι ο Τραμπ προσπάθησε να επηρεάσει την μάρτυρα. «Το tweet δεν ήταν εκφοβισμός μάρτυρα, ήταν μόνο η άποψη του προέδρου, την οποία δικαιούται να έχει», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Στέφανι Γκρίσαμ. 

Λίγο νωρίτερα, η ίδια είχε δηλώσει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν παρακολουθεί τις ακροάσεις στην επιτροπή.

epirusblog.gr
5 of 5
Επίθεση Τραμπ σε πρώην πρέσβειρα, την ώρα που κατέθετε εναντίον του -Δημοκρατικοί: Εκφοβισμός μάρτυρα
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 9215424314816272105
Σχόλια
item