Πρέβεζα: Τη μεταφορά του Χριστουγεννιάτικου χωριού σε άλλο σημείο προτείνει η τοπική κοινότητα Πρέβεζας Πρέβεζα: Τη μεταφορά του Χριστουγεννιάτικου χωριού σε άλλο σημείο προτείνει η τοπική κοινότητα Πρέβεζας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Τη μεταφορά του Χριστουγεννιάτικου χωριού σε άλλο σημείο προτείνει η τοπική κοινότητα Πρέβεζας

Τη μεταφορά του Χριστουγεννιάτικου χωριού σε άλλο σημείο προτείνει η τοπική κοινότητα Πρέβεζας
Τη μεταφορά του Χριστουγεννιάτικου χωριού σε άλλο σημείο της πόλης προτείνει η τοπική κοινότητα Πρέβεζας, η οποία συνεδρίασε το απόγευμα της Δευτέρας.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε συζήτηση για το Χριστουγεννιάτικο Χωριό  (το οποίο “στήνεται” κάθε χρόνο ανάμεσα στην πλατεία Ανδρούτσου και τα Δικαστήρια) όπου εκφράστηκαν προβληματισμοί και διαφωνίες για το συγκεκριμένο χώρο και προτάθηκε να μεταφερθεί στο μικρό πάρκινγκ που βρίσκεται επί των οδών 21ης Οκτωβρίου και Θεοφάνους.
Όπως τόνισε το μέλος της τοπικής κοινότητας κ. Δημήτρης Γκόλιας το Χριστουγεννιάτικο Χωριό δεν νοείται να βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα και “έρμαιο” στα καιρικά φαινόμενα με αποτέλεσμα να αναβάλλονται πολλές από τις προγραμματισμένες δραστηριότητες και πρότεινε να μεταφερθεί στον εσωτερικό ιστό της πόλης. 
Ο κ. Γκόλιας πρότεινε το σημείο του μικρού πάρκινγκ, σημειώνοντας πως θα είναι ασφαλέστερο για τα παιδιά ενώ παράλληλα μπορούν να αναπτυχθούν δραστηριότητες και μικρά σπιτάκια και κατά μήκος του ιστορικού κέντρου προκειμένου οι επισκέπτες να κάνουν μια χριστουγεννιάτικη διαδρομή στην πόλη και να τονωθεί και η τοπική αγορά (πρόταση που είχε γίνει πριν 2 χρόνια και από επαγγελματίες της περιοχής, η οποία ωστόσο δεν είχε γίνει αποδεκτή από το δημοτικό συμβούλιο).
Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Γεράσιμος Μπενετάτος επισήμανε πως επιτέλους θα πρέπει να γίνει κάτι το διαφορετικό με το Χριστουγεννιάτικο Χωριό, ίσως και με μια συναυλία που θα πρέπει να διοργανώσει ο δήμος , ενώ τόνισε πως το συγκεκριμένο σημείο ενδείκνυται αφού μπορεί να ενώσει και τις δύο αγορές της πόλης και να τονώσει την αγοραστική κίνηση εν όψει Χριστουγέννων.
Το μέλος της τοπικής κοινότητας κα Ελισσάβετ Σαρρή εξέφρασε ορισμένους ενδοιασμούς για τις δραστηριότητες που θα αναπτυχθούν στο ιστορικό κέντρο και τόνισε πως θα πρέπει να υπάρξει επικοινωνία με τους επαγγελματίες προκειμένου να υπάρξει όσο το δυνατόν καλύτερη συνεργασία.
“Σίγουρα για τις δράσεις που θα γίνουν στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό θα συζητήσουμε και σε επόμενη συνεδρίαση που θα είναι παρούσα και η κα Κωνσταντάκη, θα γίνει ένα πλάνο, απλώς το θέμα τέθηκε για να ξεκινήσει η συζήτηση γιατί έχουμε αργήσει και κυρίως για να προτείνουμε ένα νέο χώρο ώστε να αλλάξει λίγο και η εικόνα της πόλης τα Χριστούγεννα. 
Στο δια ταύτα, προτείνουμε τη μεταφορά του Χριστουγεννιάτικου Χωριού και τα υπόλοιπα θα τα συζητήσουμε τις επόμενες ημέρες” κατέληξε ο κ. Μπενετάτος.
 Το θέμα αναμένεται να έρθει προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας.

epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Τη μεταφορά του Χριστουγεννιάτικου χωριού σε άλλο σημείο προτείνει η τοπική κοινότητα Πρέβεζας
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 7117253668803537210
Σχόλια
item