ΗΠΑ: «Δεν κλέβουμε το πετρέλαιο της Συρίας» ΗΠΑ: «Δεν κλέβουμε το πετρέλαιο της Συρίας» | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

ΗΠΑ: «Δεν κλέβουμε το πετρέλαιο της Συρίας»

ΗΠΑ: «Δεν κλέβουμε το πετρέλαιο της Συρίας»

Τις φήμες πως οι ΗΠΑ εκμεταλλεύονται το πετρέλαιο της Συρίας, διέψευσε το Πεντάγωνο.

Με τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις να έχουν ενισχυθεί στην ανατολική Συρία, με σκοπό την προστασία των πετρελαϊκών παραγωγών, η κυβέρνηση θέλησε να διαβεβαιώσει πως δεν κλέβει το πετρέλαιο από τους Σύριους. 

Προ ημερών, μια δήλωση του Τραμπ είχε προκαλέσει ανησυχία, αλλά το Πεντάγωνο θέλησε να καθησυχάσει όσους έχουν αμφιβολίες για τον σκοπό της παρουσίας των δυνάμεών τους στη περιοχή.

«Οι ΗΠΑ δεν έχουν κανένα κέρδος από όλο αυτό. Τα κέρδη πηγαίνουν στους SDF», δήλωσε ο Τζόναθαν Χόφμαν, ο εκπρόσωπος τύπου του Πενταγώνου, που αναφερόταν στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, τους Κούρδους που πολέμησαν την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στο πλευρό των Δυτικών.

Στόχος είναι να «δοθεί στους Κούρδους της περιοχής, τις δυνάμεις των SDF μια πηγή εσόδων και η δυνατότητα να ενισχυθούν στην στρατιωτική εκστρατεία τους εναντίον του Ισλαμικού Κράτους» διευκρίνισε ο Αμερικανός αξιωματούχος κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου. 

«Στόχος είναι, λοιπόν, να εμποδίσουμε το Ισλαμικό Κράτος να έχει πρόσβαση εκεί και να επιτρέψουμε στους Κούρδους και στους SDF να ελέγχουν» το πετρέλαιο.

epirusblog.gr
5 of 5
ΗΠΑ: «Δεν κλέβουμε το πετρέλαιο της Συρίας»
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 5472089804738428587
Σχόλια
item