Γιάννενα: Ο Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟ - «Απαιτείται ενημέρωση και αλληλοτροφοδότηση» Γιάννενα: Ο Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟ - «Απαιτείται ενημέρωση και αλληλοτροφοδότηση» | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Ο Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟ - «Απαιτείται ενημέρωση και αλληλοτροφοδότηση»

Γιάννενα: Ο Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟ - «Απαιτείται ενημέρωση και αλληλοτροφοδότηση»
Θέματα κοινού ενδιαφέροντος που έχουν αναφορά στην Περιφέρεια Ηπείρου και ειδικότερα στο δήμο Ιωαννιτών όπως και στην πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση αποτέλεσαν αντικείμενο των συζητήσεων που είχε την Παρασκευή ο Δημ. Κουτσούμπας με τον Αλ. Καχριμάνη και τον Μ. Ελισάφ αντίστοιχα.
Εκτός από την κοινή διάθεση και των τριών πλευρών να τηρήσουν μία κοινή στάση στο μέτρο του δυνατού και του πολιτικά εφικτού στα κυρίαρχα ζητήματα της αυτοδιοίκησης, οι επισκέψεις του κ. Κουτσούμπα απέκτησαν και σαφή πολιτική διάσταση με το σκεπτικό ότι ήταν η πρώτη φορά στα χρονικά που ο Γεν. Γραμματέας της Κ.Ε του ΚΚΕ πραγματοποιεί τέτοιου είδους επισκέψεις σε θεσμικούς φορείς της αυτοδιοίκησης, τουλάχιστον στην περιοχή.

Η τελευταία φορά που κάτι αντίστοιχο είχε καταγραφεί ήταν η επίσκεψη του Γεν. Γραμματέα του ΚΚΕ Γρηγ. Φαράκου στο δημαρχείο Ιωαννίνων επί δημαρχίας Φίλιου, την περίοδο όμως που πρόεδρος του κόμματος ήταν ο Χαρ. Φλωράκης.

Έτσι, ο κ. Κουτσούμπας ρωτήθηκε για το αν η επιλογή αυτή σηματοδοτεί και μία διαφορετική στάση του κόμματος, ίσως σε ένα πλαίσιο μεγαλύτερου ανοίγματος προς την κοινωνία και τους φορείς της.

«Πάντα το ΚΚΕ επεδίωκε να συναντά τους θεσμικούς και μαζικούς φορείς της κοινωνίας. Αν κάποιες φορές στο παρελθόν δεν έγινε, αυτό οφειλόταν στο φόρτο του προγράμματος και στον περιορισμένο χρόνο. Έχουμε δύσκολες καταστάσεις να αντιμετωπίσουμε, απαιτείται ενημέρωση και αλληλοτροφοδότηση, ώστε διατηρώντας τις πολιτικές θέσεις του καθενός, να εκφράζουμε μία κοινή διάθεση για το καλό του ελληνικού λαού», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στην Περιφέρεια

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον Αλ. Καχριμάνη το πρωί της Παρασκευής ο κ. Κουτσούμπας μετέφερε την διάθεση υποστήριξης του κόμματος στα ζητήματα που θέτει η περιφερειακή αρχή, ενώ ο Αλ. Καχριμάνης χαρακτήρισε ιδιαίτερη τιμή για την Περιφέρεια την επίσκεψη, για πρώτη φορά, του Γεν. Γραμματέα του ΚΚΕ.

«Μια από τις πιο σπουδαίες περιοχές της πατρίδας μας, που έχει δυνατότητα και αναπτυξιακή και κυρίως να επιλύσει ζητήματα σε όφελος των κατοίκων, των εργαζομένων, των μισθωτών, των αγροτών, των αυτοαπασχολουμένων της πόλης, των γυναικών, της νεολαίας. 

Και βεβαίως να κοιτάξουμε μπροστά οργανώνοντας εκ μέρους του ΚΚΕ τον αγώνα, την πάλη, τη διεκδίκηση και μέσα στη Βουλή και στο Ευρωκοινοβούλιο και έξω από αυτή στους δρόμους του αγώνα. Έτσι ώστε να ξημερώσουν καλύτερες μέρες στον τόπο μας, να πάμε μπροστά», σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας.

Ο Αλεξάνδρος Καχριμάνης με τη σειρά του τόνισε: «Είναι μεγάλη τιμή για την Περιφέρεια Ηπείρου που μας επισκέφθηκε για πρώτη φορά ο Γραμματέας του ΚΚΕ. Κάναμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση. 

Αναφέραμε τους στόχους που έχουμε ως Περιφέρεια Ηπείρου και συζητήσαμε για θέματα που είναι ευρύτερα, που ενδιαφέρουν πανελλαδικά αλλά και ειδικά εμάς στην Ήπειρο που ξέρετε πως έχουμε πιο δύσκολες συνθήκες λόγω της ορεινότητας και της επιπλέον δυσκολίας σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Τον ευχαριστώ για την επίσκεψη».

Στο δημαρχείο

Στο ίδιο καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι και η συνάντηση με τον δήμαρχο Μ. Ελισάφ στο δημαρχείο της πόλης.

Τη συνάντηση απασχόλησαν γενικότερα ζητήματα για την τοπική αυτοδιοίκηση, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως τουλάχιστον στις επίσημες δηλώσεις δεν έγινε η παραμικρή αναφορά σε ένα ζήτημα που έχει κάνει «σημαία» το ΚΚΕ και το οποίο αναφέρεται στην δυνατότητα που παρέχεται στην αυτοδιοίκηση να παραχωρήσει σε ιδιώτες την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Σε δηλώσεις που ακολούθησαν μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης ο Γ.Γ. του ΚΚΕ σημείωσε ότι το σοβαρότερο πρόβλημα της αυτοδιοίκησης είναι η υποχρηματοδότηση.

Οι αρμοδιότητες που έχουν μεταβιβαστεί στους Δήμους είναι πολλές ενώ οι πόροι για να καλυφθούν οι ανάγκες που απορρέουν απ΄αυτές είναι περιορισμένοι.

Συζήτηση έγινε επίσης για το προσφυγικό και την κατάσταση στην περιοχή των Ιωαννίνων.
«Είχαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Δήμαρχο. 

Το ΚΚΕ θα είναι στο πλευρό του Δήμου και των κατοίκων των Ιωαννίνων, αγωνιζόμενο για τα αιτήματά τους εντός και εκτός Βουλής», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κουτσούμπας.

Ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ ευχαρίστησε τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ για την επίσκεψη και την συνεργασία τονίζοντας ότι η συμβολή του για την αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων θα είναι χρήσιμη.

Ειδική μνεία έκανε στην γραφειοκρατία που χαρακτηρίζει την Αυτοδιοίκηση και δεν επιτρέπει να είναι αποτελεσματική στην αντιμετώπιση προβλημάτων των πολιτών.

Εκ μέρους του Δήμου τέθηκε επίσης το πρόβλημα της σχολικής στέγης το οποίο είναι σοβαρό στα Γιάννενα ενώ συζήτηση έγινε και για την ανάγκη σύστασης και λειτουργίας μιας σύγχρονης υπηρεσίας πολιτικής προστασίας.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ο Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟ - «Απαιτείται ενημέρωση και αλληλοτροφοδότηση»
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 201517333862777399
Σχόλια
item