Θεσπρωτία: Εορτάστηκε στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων (ΦΩΤΟ) Θεσπρωτία: Εορτάστηκε στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων (ΦΩΤΟ) | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Εορτάστηκε στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων (ΦΩΤΟ)

Θεσπρωτία: Εορτάστηκε στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων (ΦΩΤΟ)
Το 628 τάγμα πεζικού στους Φιλιάτες εόρτασε την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων. Στη δοξολογία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Παραμυθίας Τίτος, ο οποίος ιερούργησε στο ναό του αγίου Δημητρίου για την εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου. 

Την ημερήσια διαταγή του υπουργού Εθνικής Αμύνης Νίκου Παναγιωτόπουλου  διάβασε αξιωματικός του τάγματος. Απευθυνόμενος στους άνδρες και στις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων τονίζει ότι "να θυμάστε πάντα, από κάθε θέση που υπηρετείτε, ότι υπερασπίζεστε τις θεμελιώδεις αξίες τους Έθνους, την Ελευθερία και τη Δημοκρατία, ενάντια σε όποιον επιβουλεύεται τα εθνικά μας συμφέροντα και επιθυμεί να ανατρέψει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή. 

Αυτό, το αποδεικνύετε καθημερινά, με την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας απέναντι στις προκλήσεις, από όπου και αν αυτές προέρχονται. 

Να θυμάστε πάντα ότι εσείς είστε ο κεντρικός πυλώνας του στόχου που έχω θέσει από την πρώτη ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων μου, και ο οποίος είναι Ένοπλες Δυνάμεις σύγχρονες και αξιόμαχες, που στηρίζονται σε προσωπικό, με ποιοτική υπεροχή και υψηλό φρόνημα.

Να θυμάστε πάντα ότι εσείς είστε η δύναμη αποτροπής, για όποιον επιβουλεύεται τα κυριαρχικά δικαιώματα και την εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδας μας και, είμαι βέβαιος ότι, θα γίνετε δύναμη νίκης, οποτεδήποτε απαιτηθεί". Ακολούθησε τρισάγιο στο μνημείο πεσόντων και κατάθεση στεφάνων. 

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με δεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικών. Παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Πιτούλης, η θεματική αντιπεριφερειάρχης Σταυρούλα Μπραΐμη, ο δήμαρχος Φιλιατών Σπύρος Παππάς, ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος, η πρόεδρος του ΟΛΗΓ Ρεγγίνα Δηλαβέρη, οι τοπικές στρατιωτικές, αστυνομικές και λιμενικές αρχές κ. ά. 

epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Εορτάστηκε στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων (ΦΩΤΟ)
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 7122438353115846322
Σχόλια
item