Γιάννενα; Π.Γ.Ν.Ι.- Στόχος η παράλληλη λειτουργία παλιού και νέου αξονικού τομογράφου

Γιάννενα; Π.Γ.Ν.Ι.- Στόχος η παράλληλη λειτουργία παλιού και νέου αξονικού τομογράφου

Την παράλληλη λειτουργία του παλιού αξονικού τομογράφου των 16 τομών και του νέου αξονικού 80 τομών επιδιώκει η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, στοχεύοντας όχι μόνο να αυξήσει τις διαγνωστικές ικανότητές του, αλλά και να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες.

Η παραλαβή και εγκατάσταση του νέου πολυτομικού (80 τομών) αξονικού τομογράφου Canon Aquilion Prime SP έγινε τη Δευτέρα και ήδη έχουν δρομολογηθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να τεθεί σύντομα σε πλήρη λειτουργία. 

Η προμήθειά του έγινε μετά από διεθνή διαγωνισμό που πραγματοποίησε το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, το οποίο έχει οριστεί ως αναθέτουσα αρχή για την προμήθεια νέων αξονικών τομογράφων σε 19 νοσοκομεία της χώρας. 

Η αποπληρωμή του τιμήματος, το ύψος του οποίου υπερβαίνει τις 800.000 ευρώ και βαρύνει τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου, θα γίνει σε πέντε ισόποσες ετήσιες δόσεις και με αυστηρές ρήτρες συνεχούς αδιάλειπτης λειτουργίας, για όλη τη συμβατική περίοδο.



Με τον νέο αξονικό τομογράφο επιτυγχάνεται πολύ καλή ποιότητα απεικόνισης σε ελάχιστο χρόνο και με πολύ χαμηλή δόση ακτινοβολίας, ενώ δίνει τη δυνατότητα να αναπτύξει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και άλλες υπηρεσίες, όπως την επεμβατική ακτινολογία και τη λειτουργία εξειδικευμένου κέντρου διάγνωσης και αντιμετώπισης αγγειακών εγκεφαλικών (Stroke center).

Ωστόσο, πρόθεση της διοίκησης είναι να εξασφαλιστεί η συνέχιση λειτουργίας του παλαιού αξονικού τομογράφου, ο οποίος, βέβαια, συχνά τίθεται εκτός λειτουργίας λόγω βλαβών και της αδυναμίας εξεύρεσης ανταλλακτικών για τη συντήρησή του. 

Αν και μετρά 16 χρόνια ζωής, η λειτουργία του κρίνεται αναγκαία, προκειμένου να καλύπτει ανάγκες που δε χρήζουν υψηλής ποιότητας απεικόνιση, αλλά και για να μην υπάρχουν μεγάλες λίστες αναμονής, με δεδομένο ότι σήμερα ο όγκος των ασθενών είναι μεγάλος. «Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων είναι το πρώτο σε επισκεψιμότητα στη χώρα. 

Ξεπέρασε πλέον ακόμη και τον Ευαγγελισμό. 

Οι ανάγκες είναι μεγάλες και θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε και τον παλιό αξονικό», ανέφερε σε δηλώσεις του ο διοικητής του ΠΓΝΙ Βασίλης Τσίκαρης.

Στην κατεύθυνση αυτή, ο κ. Τσίκαρης βρίσκεται σε επικοινωνία με τον διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, προκειμένου να εξασφαλιστεί ένας αξονικός τομογράφος που αποσύρεται από το «Ασκληπιείο». 

Πρόκειται για αξονικό ίδιου μοντέλου με αυτόν των Ιωαννίνων και στόχος είναι να χρησιμοποιηθεί για ανταλλακτικά, κάθε φορά που προκύπτει βλάβη.



agon.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα; Π.Γ.Ν.Ι.- Στόχος η παράλληλη λειτουργία παλιού και νέου αξονικού τομογράφου
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6390865456940909002
item