Σημαντική εξέλιξη: Οι εργαζόμενοι λένε «ΟΧΙ» στη Τουρκία

Σημαντική εξέλιξη: Οι εργαζόμενοι λένε «ΟΧΙ» στη Τουρκία
Θυμίζουμε πως η γερμανική εταιρεία είχε επιλέξει τη Μανίσα, μία περιοχή 40 χιλιόμετρα Βόρειο-Ανατολικά της Σμύρνης για τη νέα γραμμή παραγωγής που θα παρήγαγε το νέο Passat και το Skoda Superb, με ετήσια παραγωγή που θα άγγιζε τα 300 χιλιάδες οχήματα.
Ωστόσο, οι στρατιωτικές επιχειρήσεις των γειτόνων μας στη Συρία, εκτός από τη διεθνή κριτική, έφεραν και προσωρινή παύση στην υλοποίηση του παραπάνω σχεδίου. 
Και πλέον, καθώς τα εργατικά σωματεία είναι πολύ ισχυρά στη Γερμανία, η… παύση ίσως αποδειχθεί και οριστική.
Όπως αναφέρει το Automotive News, ο επικεφαλής όλων των εργατικών σωματίων του VW Group παγκοσμίως, Bernd Osterloh, τράβηξε κόκκινη γραμμή λέγοντας: «Το λέω ξεκάθαρα: οι εκπρόσωποι των εργαζομένων δεν πρόκειται να εγκρίνουν το σχέδιο όσο η Τουρκία επιχειρεί να πετύχει τους πολιτικούς της στόχους, μέσω πολέμου».
Πρόκειται για μία επένδυση της τάξης του 1.3 δισεκατομμυρίου ευρώ, που θα έδινε πνοή στην πληγωμένη τους τελευταίους μήνες τουρκική οικονομία ενώ για τη VW θα αποτελούσε και ένα «σκαλοπάτι» για τη Μέση Ανατολή.
Από πλευράς του brand δεν υπάρχει ακόμα κάποια αντίδραση στα παραπάνω. Πρέπει όμως να τονίσουμε πως τα εργατικά σωματεία έχουν ιδιαίτερη επιρροή στις στρατηγικές αποφάσεις της VW! 
Και τις μισές ψήφους στο εποπτικό συμβούλιο αλλά και δικαιώματα άσκησης βέτο.

epirusblog.gr
5 of 5
Σημαντική εξέλιξη: Οι εργαζόμενοι λένε «ΟΧΙ» στη Τουρκία
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 4178509554650710656
item