Άρτα: Την ένταξή του στην Α' κλιματική ζώνη ζητά ο Δήμος Γ. Καραϊσκάκη Άρτα: Την ένταξή του στην Α' κλιματική ζώνη ζητά ο Δήμος Γ. Καραϊσκάκη | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Την ένταξή του στην Α' κλιματική ζώνη ζητά ο Δήμος Γ. Καραϊσκάκη


Άρτα: Την ένταξή του στην Α' κλιματική ζώνη ζητά ο Δήμος Γ. Καραϊσκάκη
Με έγγραφο στον υπουργό Οικονομικών ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη ζητά την ένταξη του Δήμου στην Α' κλιματική ζώνη για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης. 

Ειδικότερα, ο Δήμος διερωτάται πως οι Τοπικές Κοινότητες (Σκουληκαριά, Μεσόπυργος, Καστανιά, Αστροχώρι, Μεγαλόχαρη, Πηγές, Ρετσιανά, Διχομοίρι, Κλειδί κ.τ.λ.) κατατάσσονται στη Γ' Ζώνη χορήγησης επιδόματος θέρμανσης (110 ευρώ), και Κοινότητες με ίδιες κλιματολογικές συνθήκες άλλων γειτονικών Δήμων της Ηπείρου στην Α' Ζώνη (250 ευρώ). Αναλυτικά το κείμενο του εγγράφου έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με το παρόν έγγραφό μας θέλουμε να σας εκφράσουμε την απορία μας σχετικά με την αριθ. Α 1404/2019 κοινή απόφαση του Υπουργείου σας η οποία αφορά την χορήγηση επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης για την χειμερινή περίοδο 2019/2020.

Συγκεκριμένα, με το άρθρο 3 της απόφασης αυτής καθορίζονται οι κλιματικές ζώνες για την χορήγηση του επιδόματος και η ένταξη των νομών της Χώρας στις ζώνες αυτές.

Ο νομός της Άρτας στον οποίο ανήκει ο δήμος μας, κατατάσσεται στην Γ΄ Ζώνη. Ο δήμος μας με τις διατάξεις του άρθρου 1 του Ν. 3852/2010 είναι χαρακτηρισμένος – και δίκαια - ως ορεινός.

Δήμοι όμοροι με το δικό μας με τις ίδιες κλιματολογικές συνθήκες όπως π.χ. του νομού Ιωαννίνων κατατάσσονται στην Α΄ Ζώνη και ωφελούνται οι κάτοικοί τους ανάλογα.

Επειδή θεωρούμε ότι η κατάταξη αυτή είναι άνιση, διότι περιοχές με τις ίδιες κλιματολογικές συνθήκες λαμβάνουν τελείως διαφορετικό ύψος επιδόματος θέρμανσης, παρακαλούμε να επιληφθείτε του θέματος ώστε οι πολίτες να μεταχειρίζονται ίσα κατατάσσοντας στις αναφερόμενες ζώνες του δήμους και όχι του νομούς, διότι σε ένα νομό συναντώνται κλιματολογικά χαρακτηριστικά όλων των ζωνών. Ως παράδειγμα αναφέρουμε το νομό μας ο οποίος έχει παραθαλάσσιους δήμους στον Αμβρακικό κόλπο, έχει ημιορεινές περιοχές αλλά και ορεινές όπως ο δήμος μας με δριμύ χειμώνα και αρκετές χιονοπτώσεις και όπου απαιτείται θέρμανση για τουλάχιστον πέντε (5) μήνες ετησίως.

Επειδή πιστεύουμε πως το αίτημά μας αυτό είναι δίκαιο αλλά και αίτημα και άλλων ορεινών δήμων, παρακαλούμε να το εξετάσετε με τη δέουσα προσοχή.

Είμαστε στη διάθεσή σας για όποια διευκρίνηση ή πληροφορία».
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Την ένταξή του στην Α' κλιματική ζώνη ζητά ο Δήμος Γ. Καραϊσκάκη
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 5869112042669507610
Σχόλια
item