Θεσπρωτία: Τουρισμός - “Έβαλαν κάτω” τα σχέδια του Ιστορικού Κέντρου Παραμυθιάς

Θεσπρωτία: Τουρισμός  - “Έβαλαν κάτω” τα σχέδια του Ιστορικού Κέντρου Παραμυθιάς
Ενημερωτική συνάντηση με αντικείμενο την επανεκκίνηση των διαδικασιών για τον χαρακτηρισμό αρχικά και την ανάδειξη στην συνέχεια του Ιστορικού Κέντρου Παραμυθιάς, πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης ο Δήμαρχος Σουλίου κ. Γιάννης Καραγιάννης και η μελετήτρια του έργου κ. Αγγελική Παρόλα, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου και του Αντιδήμαρχου τουρισμού κ. Φώτη Δημητρίου.
Στην συνάντηση που διήρκεσε πάνω από 3 ώρες, αναλύθηκαν από την μελετήτρια, όλοι παράμετροι και οι λεπτομέρειες του έργου, τα στάδια που έχουν υλοποιηθεί καθώς και οι άμεσες προτεραιότητες, ώστε να το μεγαλόπνοο σχέδιο να αρχίσει να παίρνει “σάρκα και οστά”.
Mεταξύ άλλων, η κ. Παρόλα αναφέρθηκε αναλυτικά στα απαιτούμενα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος για την προώθηση του φακέλου, όπως τοπογραφικό διάγραμμα, πρόταση τροποποίησης, πλήρη φωτογραφική τεκμηρίωση και σημειώσεις με τους κοινοχρήστους χώρους. 
Επίσης αναφέρθηκε στην ανάπλαση των δημοτικών κτηρίων “Ριγγα-Μητιώνη” καθώς και πλατειών που βρίσκονται εντός του ιστορικού κέντρου.
Με αφορμή την συνάντηση, ο Δήμαρχος Σουλίου δήλωσε:
«O χαρακτηρισμός αρχικά και η ανάπλαση στην συνέχεια του ιστορικού κέντρου Παραμυθιάς, είναι για την Δημοτική Αρχή θέμα προτεραιότητας, μιας και είναι έργο πνοής τόσο για την καθημερινότητα των κατοίκων, όσο και για την εμπορική και τουριστική ανάπτυξη του κέντρου της πόλης.
Δεν είναι εύκολο εγχείρημα καθώς εμπλέκονται πολλές υπηρεσίες και διευθύνσεις, ωστόσο η βούληση μας είναι να το ολοκληρώσουμε.
Τις επόμενες ημέρες, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Σουλίου και της Περιφέρειας Ηπείρου, θα συνεργαστούν για να αρχίσει η νέα φάση υλοποιησης του έργου.
Η συνεργασία μας με την κ. Παρόλα θα είναι διαρκής».
epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Τουρισμός - “Έβαλαν κάτω” τα σχέδια του Ιστορικού Κέντρου Παραμυθιάς
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 2249278267515235882
item