Γιάννενα: Η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών Για Τις Μαθητικές Κινητοποιήσεις Γιάννενα: Η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών Για Τις Μαθητικές Κινητοποιήσεις | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών Για Τις Μαθητικές Κινητοποιήσεις

Γιάννενα: Η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών Για Τις Μαθητικές Κινητοποιήσεις

Η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών, δηλώνει σταθερά συμπαραστάτης  των μαθητικών κινητοποιήσεων που  κορυφώνονται στις 4 Νοεμβρίου στην πόλη μας (10πμ Ακαδημία) και σε όλη την Ελλάδα.

Το   κύριο  αίτημα των μαθητών εδώ στα Γιάννενα είναι - εκτός από τις σοβαρές ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και υλικοτεχνικές υποδομές - οι  δωρεάν μετακινήσεις  των μαθητών καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. 


Ένα αίτημα αυτονόητο, όταν είναι γνωστό ότι οι μαθητές - τα παιδιά μας, σε καθημερινή βάση  βρίσκονται στο πόδι από τα χαράματα ως τα μεσάνυχτα, προκειμένου να καλύψουν τις ανεπάρκειες του εκπαιδευτικού συστήματος με πολλαπλά φροντιστήρια. 

Η κάθε μετακίνηση με τις αστικές συγκοινωνίες, επιβαρύνει σοβαρά τον οικογενειακό προϋπολογισμό, προσθέτοντας ένα ακόμη βάρος σ’ αυτόν.

Η λύση είναι μια: Εδώ και τώρα άμεση κρατική χρηματοδότηση για την απρόσκοπτη και ασφαλή μεταφορά  όλων των μαθητών. Διασφάλιση της δωρεάν μετακίνησής τους καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας χωρίς χιλιομετρικούς αποκλεισμούς.


Ως  γονείς έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε τον αγώνα των παιδιών μας και τις μορφές πάλης που τα μαθητικά συλλογικά όργανα επιλέγουν. Να συμπαρασταθούμε στα δίκαια αιτήματά τους, όταν μάλιστα διεκδικούν το αυτονόητο: Ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα τσακίζει τα όνειρα, τα δικαιώματα και τα νιάτα τους. 


Ένα σχολείο για όλα τα παιδιά που δεν θα στοιχίζει πανάκριβα στην οικογένεια, ένα σύγχρονο και ασφαλές σχολείο που δεν θα στερείται τα απαραίτητα, που δεν θα τους ταΐζει πληροφορίες και δεξιότητες μιας χρήσης.

Τέλος, παίρνοντας υπόψη κρούσματα αυταρχισμού που εμφανίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια από ορισμένους (λίγους ευτυχώς) εκπαιδευτικούς και διευθυντές σε σχολικές μονάδες κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε παρόμοιες αυταρχικές - αντιπαιδαγωγικές στάσεις. 


Η θέση των εκπαιδευτικών είναι δίπλα στους μαθητές, δίπλα στις αγωνίες και στις διεκδικήσεις τους και όχι απέναντί τους! Αυτή θεωρούμε ότι είναι η θέση κάθε εκπαιδευτικού που θέλει να λέγεται λειτουργός - παιδαγωγός. Γιατί ο αγώνας μαθητών, εκπαιδευτικών, γονιών πρέπει να είναι κοινός αφού κοινά είναι τα προβλήματα της εκπαίδευσης.

Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων, να στηρίξουν και να συμπορευτούν με τους μαθητές στο δίκαιο αγώνα τους για το σχολείο που τους αξίζει, για μια ζωή με δικαιώματα, για κάθε αίτημα που στοχεύει στην βελτίωση των συνθηκών ζωής και μάθησης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ             Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Τάσος Τόκας            Γιάννης Σταύρου
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών Για Τις Μαθητικές Κινητοποιήσεις
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 557595297069978923
Σχόλια
item