Χατζηδάκης στον ΣΚΑΪ: Ποιούς αφορούν οι μειώσεις των τιμών της ΔΕΗ Χατζηδάκης στον ΣΚΑΪ: Ποιούς αφορούν οι μειώσεις των τιμών της ΔΕΗ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Χατζηδάκης στον ΣΚΑΪ: Ποιούς αφορούν οι μειώσεις των τιμών της ΔΕΗ

Χατζηδάκης στον ΣΚΑΪ: Ποιούς αφορούν οι μειώσεις των τιμών της ΔΕΗ

Ο Κωστής Χατζηδάκης μίλησε στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ σχετικά με τις χρεώσεις που θα ισχύσουν με το νέο νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού θα υπάρξουν μειώσεις 30% έως 65% σε όσους έχουν πολύ υψηλή κατανάλωση, για να διορθωθεί η αδικία όσων είχαν πάνω από 1600 κιλοβατώρες και καλούνταν να πληρώσουν υπέρογκα ποσά. 

Η μείωση αυτή αφορά κυρίως την κατανάλωση νυχτερινού ρεύματος και όσους χρησιμοποιούν θερμοσυσσωρευτές τον χειμώνα. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης αντιμετωπίζεται αυτή η αδικία που είχε γίνει το 2018.

Σχετικά με όσους έχουν χαμηλή κατανάλωση ο υπουργός ανέφερε ότι οι τιμές θα παραμένουν χαμηλές.

Όσων αφορά τις αλλαγές στη ΔΕΗ, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρει ότι θα ακολουθήσουν το μοντέλο του ΟΤΕ καταργώντας τη μονιμότητα. 

Οι κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το σύνταγμα της χώρας δεν επιτρέπουν τη μονιμότητα συμβασιούχων, όπως μάλιστα προσθέτει ο υπουργός.

Με τη νέα αυτή διάταξη για την κατάργηση της μονιμότητας ο καταναλωτής θα δει μειώσεις και καλύτερες υπηρεσίες, ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης και προσέθεσε ότι η ΔΕΗ πρόκειται να εκσυγχρονιστεί. Δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την εξυγίανση της ΔΕΗ, υποστήριξε ο υπουργός.


epirusblog.gr
5 of 5
Χατζηδάκης στον ΣΚΑΪ: Ποιούς αφορούν οι μειώσεις των τιμών της ΔΕΗ
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 1669563179532900068
Σχόλια
item