Γιάννενα: «ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ»και στα Γιάννενα

Γιάννενα: «ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ»και στα Γιάννενα

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος παρουσίασε το  πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης, με τον τίτλο «ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ», στο οποίο μετέχουν και τα Γιάννενα μαζί με τους δήμους: Άνδρου, Καλλιθέας, Ναυπλίου και Νέας Σμύρνης. 

Στόχος είναι να επιτευχθεί υψηλός βαθμός του ποσοστού ανακύκλωσης ώστε η πρωτοβουλία να επεκταθεί παντού, υπογράμμισε ο υπουργός ανακοινώνοντας ότι το 2020 θα κηρυχτεί «έτος ανακύκλωσης».

Στην συνέντευξη και ο περιφερειάρχης  Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης. Απο τα Γιάννενα και το Δήμο συμμετείχε ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Πήχας.


Ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι η Δήμοι καταγράφουν μονοψήφιο ποσοστό ανακύκλωσης (στο συνολικό 18% που εμφανίζει με τον συμψηφισμό των βιομηχανικών αποβλήτων η χώρα), έναντι του ευρωπαϊκού μέσου όρου 45%, «και όταν έχει νομική υποχρέωση να επιτύχει 50% ανακύκλωση έως το 2020». 


Ο υπουργός επισήμανε ότι περισσότερο από το 80% των αποβλήτων μας τα θάβουμε σε ΧΥΤΑ, όταν υπάρχει νομική υποχρέωση μείωσης του σε 10% το 2035.

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης επισήμανε ότι «ο αγώνας για την ανακύκλωση χρειάζεται πολύ δουλειά και στον πρώτο και στον δεύτερο βαθμό Αυτοδιοίκησης, για να αλλάζουμε σελίδα».


Ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων, αρμόδιος για θέματα ανακύκλωσης Βαγγέλης Πήχας επισήμανε ότι: «Θα πρέπει όλοι μαζί, να ξεκινήσουμε από τα παιδιά, στα σχολεία και αυτοί είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές προς όλους για να βοηθήσουν. Θα πρέπει να πω επίσης, ότι εμείς στα Γιάννινα έχουμε ως αρωγό και τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων».
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: «ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ»και στα Γιάννενα
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 550993184997688457
item