Γιάννενα: Σε στάση… αναμονής ΑμεΑ για μια θέση στο Κέντρο Πρόνοιας Ηπείρου! Γιάννενα: Σε στάση… αναμονής ΑμεΑ για μια θέση στο Κέντρο Πρόνοιας Ηπείρου! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Σε στάση… αναμονής ΑμεΑ για μια θέση στο Κέντρο Πρόνοιας Ηπείρου!

Γιάννενα: Σε στάση… αναμονής ΑμεΑ για μια θέση στο Κέντρο Πρόνοιας Ηπείρου!
Απόφαση για αναστολή εισαγωγής νέων περιστατικών στις Δομές Προστασίας ΑμεΑ του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου, έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο, επικαλούμενο έλλειψη προσωπικού καθώς έληξαν οι οκτάμηνες συμβάσεις εργαζομένων μέσω ΟΑΕΔ.
Στην ανακοίνωση που υπογράφεται από την Πρόεδρο (Κ. Μιτοπούλου), προστίθεται ακόμη πως η κατάσταση θα επιδεινωθεί περαιτέρω με τη λήξη των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού στις 31 Δεκεμβρίου 2019. 
«Είναι το ελάχιστο μέσο για την διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών του Κέντρου και της διατήρησης του επιπέδου παροχής υπηρεσιών προς τους λήπτες αυτών», δικαιολογεί την απόφαση η Πρόεδρος.
Ωστόσο η απόφαση του Δ.Σ. προκαλεί πολλά ερωτηματικά, καθώς οι συγκεκριμένες δομές, αφορούν ειδικές κατηγορίες ασθενών που απαιτούν αυξημένη ευαισθησία καθώς τα περιστατικά υγείας δεν μπορούν να περιμένουν την ολοκλήρωση διαδικασιών και η αντιμετώπισή τους χρειάζεται ευρύτερη αντίληψη που ξεφεύγει των δημοσιοϋπαλληλικών ορίων. 
Ακόμη δηλαδή και εάν οι ελλείψεις είναι όντως υπαρκτές σε τόσο μεγάλο βαθμό, η αναστολή εισαγωγών είναι μια τραβηγμένη απόφαση και έρχεται μάλιστα σε μια μεταβατική περίοδο, που συζητείται και η τοποθέτηση νέας διοίκησης.
Στην ανακοίνωσή της η Πρόεδρος αναφέρει ότι η προσωρινή αναστολή υπολογίζεται να ισχύσει μέχρι τις αρχές του νέου χρόνου, όταν και πρόκειται να τοποθετηθούν νέοι εργαζόμενοι μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ, ενώ όπως παραδέχεται οι ελλείψεις προσωπικού δεν είναι τωρινό ζήτημα, αλλά υπάρχουν εδώ και αρκετά χρόνια. 
Προσθέτει ακόμη πως έχει ζητηθεί η άμεση κάλυψη των οργανικών κενών του για το 2020 και καταλήγοντας ζητά -δημόσια- από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων τη δυνατότητα παράτασης των υφιστάμενων συμβάσεων επικουρικού προσωπικού.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Σε στάση… αναμονής ΑμεΑ για μια θέση στο Κέντρο Πρόνοιας Ηπείρου!
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4010194313653300213
Σχόλια
item