Γεωργιάδης: Ερχονται κι άλλες μειώσεις στις χρεώσεις των τραπεζών -Εντός του Νοεμβρίου

Γεωργιάδης: Ερχονται κι άλλες μειώσεις στις χρεώσεις των τραπεζών -Εντός του Νοεμβρίου

Ο Αδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε περαιτέρω μειώσεις στις χρεώσεις των τραπεζών για τις υπηρεσίες που παρέχουν.

Μετά την ανακοίνωση των 4 συστημικών τραπεζών για την κατάργηση συγκεκριμένων χρεώσεων, ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ότι θα έρθει και νέο κύμα μειώσεων. 

«Η διαπραγμάτευση με τις τράπεζες συνεχίζεται. Θα έχουμε ανακοινώσεις για περαιτέρω μειώσεις στις χρεώσεις για τις τραπεζικές υπηρεσίες, εντός του Νοεμβρίου. Θα έχουμε δεύτερο κύμα μειώσεων», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Επί Τσίπρα επιβλήθηκαν οι χρεώσεις»
«Οι αυξήσεις αυτές είχαν αποφασιστεί πριν γίνει κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία και στηρίζονταν σε νόμο, ο οποίος ψηφίστηκε στη Βουλή τον Νοέμβριο του 2018. 

Έχουμε βαρεθεί να ακούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα των πολλών και των φτωχών και ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα των λίγων, των πλουσίων και των τραπεζών. 

Τι αποδεικνύεται στην πράξη; Επί Αλέξη Τσίπρα οι τράπεζες έβαλαν ανεξέλεγκτα όσες αυξήσεις ήθελαν, ενώ επί Κυριάκου Μητσοτάκη στις τράπεζες μπαίνει "φρένο"», δήλωσε ακόμη ο κ. Γεωργιάδης.

Αναφερόμενος στη ΔΕΗ, σημείωσε ότι το νομοσχέδιο που εισηγείται η κυβέρνηση επιτρέπει στην επιχείρηση να είναι ανταγωνιστική, ενώ επιτέθηκε στον κ. Τσίπρα και για αυτό το ζήτημα. «Ξέρετε τι είχε συμφωνήσει ο Αλέξης Τσίπρας; 

Ότι για να μειωθεί το μερίδιο αγορά της, έπρεπε η ΔΕΗ να πουλάει στους ανταγωνιστές της κάτω από το κόστος. Αυτό είχε συμφωνήσει ο πρωθυπουργός της Αριστεράς. Με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΕΗ χάρισε στους ανταγωνιστές της 600 εκατ. ευρώ», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

«Δεν υπάρχει σκέψη για άρση μονιμότητας σε άλλη ΔΕΚΟ»
Σχετικά με την άρση μονιμότητας για τους νεοπροσλαμβανόμενους στη ΔΕΗ, ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Η ΔΕΗ δρα σε ανταγωνιστικό περιβάλλον. Για αυτό ελήφθη αυτή η απόφαση. 

Δεν υπάρχει σκέψη για άλλη δημόσια επιχείρηση, διότι για παράδειγμα η ΕΥΔΑΠ είναι μονοπώλιο». Νωρίτερα και ο Στέλιος Πέτσας είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν τίθεται ζήτημα άρσης της μονιμότητας στο δημόσιο.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης επέκρινε σφοδρά τον Αλέξη Τσίπρα και για τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τα λεγόμενα του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα. «Για άλλη μια φορά ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να διαστρεβλώσει τη δήλωση ενός στελέχους της Νέας Δημοκρατίας. 

Το έκανε με έναν τρόπο εθνικά επιζήμιο, γιατί την ώρα που ο κ. Τσαβούσογλου κατηγορούσε την Ελλάδα ότι επί σκοπώ πνίγει ανθρώπους στο Αιγαίο -κάτι που είναι απολύτως ψέμα- φάνηκε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει τις δηλώσεις της Τουρκίας, χρησιμοποιώντας τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα. 

Ασφαλώς ο κ. Πέτσας δεν είπε αυτό που υπαινίχθηκε ο κ. Τσίπρας και πολύ σωστά τον υπερασπίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή», δήλωσε σχετικά ο υπουργός Ανάπτυξης.

epirusblog.gr
5 of 5
Γεωργιάδης: Ερχονται κι άλλες μειώσεις στις χρεώσεις των τραπεζών -Εντός του Νοεμβρίου
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 8879825100519602253
item