Απειλεί τον Τασούλα ο ΣΥΡΙΖΑ: Ελπίζουμε να συνυπολόγισε τις συνέπειες της επιλογής του Απειλεί τον Τασούλα ο ΣΥΡΙΖΑ: Ελπίζουμε να συνυπολόγισε τις συνέπειες της επιλογής του | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Απειλεί τον Τασούλα ο ΣΥΡΙΖΑ: Ελπίζουμε να συνυπολόγισε τις συνέπειες της επιλογής του

Απειλεί τον Τασούλα ο ΣΥΡΙΖΑ: Ελπίζουμε να συνυπολόγισε τις συνέπειες της επιλογής του

Οπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ «Ο Πρόεδρος της Βουλής δυστυχώς σήμερα επέλεξε να λειτουργήσει ως πρόεδρος της πλειοψηφίας».

Με μια μάλλον απειλητική ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαλεί τον Κώστα Τασούλα ότι λειτούργησε ως πρόεδρος της πλειοψηφίας και όχι του συνόλου της Βουλής για την προανακριτική της Novartis.
Με αφορμή την επιστολή του κ. Τασούλα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, με την οποία ο πρόεδρος της Βουλής απορρίπτει τις αιτιάσεις και το σκεπτικό του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε σχέση με την εξαίρεση των Π. Πολάκη και Δημ. Τζανακόπουλου, η Κουμουνδούρου ξιφουλκεί εναντίον του.
Οπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ «Ο Πρόεδρος της Βουλής δυστυχώς σήμερα επέλεξε να λειτουργήσει ως πρόεδρος της πλειοψηφίας και όχι ως Πρόεδρος του συνόλου της Εθνικής Αντιπροσωπείας.
Αντί να αποκαταστήσει τη κοινοβουλευτική τάξη, επιλέγει να ευθυγραμμισθεί με μια καταφανώς παράνομη απόφαση της πλειοψηφίας της Επιτροπής, που παραβιάζει και το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής».
Παράλληλα προσθέτει σε μάλλον «απειλητικό» τόνο: «Ελπίζουμε να έχει συνυπολογίσει τις θεσμικές και πολιτικές συνέπειες της επιλογής του».
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει στην ανακοίνωσή του ότι «σε κάθε περίπτωση δεν θα καταστεί συνεργός σε παράνομες, αντικοινοβουλευτικές και αντιθεσμικές πρακτικές, αλλά θα παραμείνει προσηλωμένος στην τήρηση της νομιμότητας, του Κανονισμού της Βουλής και του Συντάγματος, όπως επιτάσσει πάντα ο ρόλος και η παράδοση της δημοκρατικής παράταξης στον τόπο μας».
epirusblog.gr
5 of 5
Απειλεί τον Τασούλα ο ΣΥΡΙΖΑ: Ελπίζουμε να συνυπολόγισε τις συνέπειες της επιλογής του
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 7486007007243669568
Σχόλια
item