Γιάννενα: Να διασφαλιστεί η λειτουργία του Πολυδύναμου Γιάννενα: Να διασφαλιστεί η λειτουργία του Πολυδύναμου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Να διασφαλιστεί η λειτουργία του Πολυδύναμου

Γιάννενα: Να διασφαλιστεί η λειτουργία του Πολυδύναμου
Τους προβληματισμούς τους για τη λειτουργία της μονάδας σωματικής απεξάρτησης του ΓΝ Χατζηκώστα Ιωαννίνων στο Πολυδύναμο θέτουν με ερώτησή τους στη Βουλή τρεις βουλευτές του ΚΚΕ, οι Ν. Παπαναστάσης, Ν. Καραθανασόπουλος και Γ. Λαμπρούλης.
Όπως αναφέρουν στον Υπουργό Υγείας, «εγκαινιάστηκε πριν λίγες μέρες από την κυβέρνηση στα Γιάννενα, η μονάδα σωματικής απεξάρτησης του ΓΝ Χατζηκώστα, χωρίς να έχουν διασφαλιστεί οι όροι ολοκληρωμένης λειτουργίας του, στο όνομα της απένταξης του έργου έως το τέλος του 2019. 

Δεν έχει εγκριθεί οργανισμός από το υπουργείο, δεν υπάρχει χρηματοδότηση για τα λειτουργικά του έξοδα, παρά μόνο προφορική δέσμευση της 6ης ΥΠΕ για τους δύο πρώτους μήνες».

Επίσης, «το προσωπικό που έχει προσληφθεί είναι ορισμένου χρόνου, μισθοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ για 2 έτη, μέσω της Περιφέρειας Ηπείρου. Συγκεκριμένα έχει προσληφθεί μόνο μία επικουρική ψυχίατρος. 

Καλούνται 4 μόνιμοι ψυχίατροι του ΓΝ Χατζηκώστα να λειτουργούνε μαζί με το Πολυδύναμο, τα εξωτερικά Ιατρεία του νοσοκομείου, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας, την διασυνδετική και τις δομές διαβίωσης των ψυχιατρικά ασθενών.

Επιπλέον έχουν προσληφθεί 24 εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις απασχόλησης (επικουρικοί νοσηλευτές, security, βοηθητικό προσωπικό κ.α.) που δεν επαρκούν, με όρους ασφάλειας, να καλύψουνε τρεις βάρδιες για 24 κλίνες detox σε πλήρη ανάπτυξη. 

Το προσωπικό αυτό δεν επαρκεί για να διασφαλιστεί το σύνθετο έργο που απαιτείται π.χ. ατομική και ομαδική ψυχοθεραπευτική παρέμβαση κ.α.».

Οι βουλευτές ρωτάνε τον Υπουργό, τι μέτρα θα λάβει για:
• Τη διασφάλιση της σταθερής δημόσιας και δωρεάν, ολοκληρωμένης λειτουργίας του Πολυδύναμου με το συγκεκριμένο χαρακτήρα και με αύξηση της χρηματοδότησης του Γ.Ν. Χατζηκώστα, μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού και πρόσληψη του επιπλέον αναγκαίου, μόνιμου προσωπικού,
• Να μην υπάρξει καμιά επιπλέον επιβάρυνση των κλινικών του Γ.Ν. Χατζηκώστα από την λειτουργία του Πολυδύναμου
• Να διασφαλιστεί η θεραπεία των χρηστών που ολοκληρώνουν την σωματική απεξάρτηση σε στεγνά προγράμματα.
• Να αξιοποιηθεί η υπάρχουσα υποδομή για ολοκληρωμένη δημόσια και δωρεάν παρέμβαση ενάντια στο πρόβλημα των εξαρτήσεων.

epirusonline.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Να διασφαλιστεί η λειτουργία του Πολυδύναμου
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7005417048489842150
Σχόλια
item