Ο Μάικ Πομπέο το σκέφτεται να παραιτηθεί –Βλέψεις για Γερουσία και στο βάθος για την προεδρία Ο Μάικ Πομπέο το σκέφτεται να παραιτηθεί –Βλέψεις για Γερουσία και στο βάθος για την προεδρία | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ο Μάικ Πομπέο το σκέφτεται να παραιτηθεί –Βλέψεις για Γερουσία και στο βάθος για την προεδρία

Ο Μάικ Πομπέο το σκέφτεται να παραιτηθεί –Βλέψεις για Γερουσία και στο βάθος για την προεδρία

Να κατεβεί από το τρένο της κυβέρνησης Τραμπ φέρεται να σχεδιάζει ο Μάικ Πομπέο καθώς πυκνώνουν τα σύννεφα πάνω από τον Λευκό Οίκο με την εν εξελίξει έρευνα εις βάρος του Ρεπουμπλικανού προέδρου με στόχο την παραπομπή και την καθαίρεσή του.

Όπως αναφέρει το περιοδικό Time ο Πομπέο, που προκάλεσε προχθές αίσθηση αλλάζοντας κατ’ εντολή του Τραμπ την αμερικανική πολιτική έναντι των εβραϊκών οικισμών στη Δυτική Όχθη,  ενημέρωσε μέλη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ότι σκοπεύει να παραιτηθεί για να διεκδικήσει στις εκλογές του ερχόμενου χρόνου την έδρα του Κάνσας στη Γερουσία. 

Αρχικά ο Πομπέο σκεφτόταν να παραμείνει στο πόστο του μέχρι την ερχόμενη άνοιξη, ανέφεραν τρεις Ρεπουμπλικανοί στο Time, αλλά η έρευνα εις βάρος του Τραμπ έχει προκαλέσει τριγμούς στις σχέσεις του με τον ένοικο του Λευκού Οίκου και τώρα φέρεται να αναζητεί τρόπους να αποστασιοποιηθεί και να αποχωρήσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα από το κυβερνητικό σχήμα, κάνοντας μακρινές σκέψεις ακόμη και για κάθοδό του στην κούρσα των προεδρικών εκλογών του 2024.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διαψεύδει ότι ο Πομπέο σκοπεύει να παραιτηθεί

Άγνωστο παραμένει αν ο Πομπέο έχει ενημερώσει τον Τραμπ για τα σχέδιά του. Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας έχει πει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν ότι δεν σκοπεύει να διεκδικήσει έδρα στη Γερουσία, ενώ συνεργάτες του έχουν διαψεύσει ότι σχεδιάζει να παραιτηθεί, πράγμα που έκανε και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όπως αναφέρει το Business Insider. 

«Ο Πομπέο εστιάζει μόνον στο να φέρει σε πέρας τους στόχους της εξωτερικής πολιτικής του Τραμπ και να ολοκληρώσει την αποστολή του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τον αμερικανικό λαό. Όποιος λέει το αντίθετο κάνει λάθος», πρόσθεσε άτομο από το περιβάλλον του στο Time.

Η έρευνα εις βάρος του Τραμπ για το ουκρανικό έχει φέρει τον Πομπέο σε δυσχερή θέση, αφού αν παραμείνει στο πόστο του θα είναι ευάλωτος σε κριτική, επειδή απέτυχε να προστατέψει υφισταμένους του διπλωμάτες από την πολιτικοποίηση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, αλλά και στα πυρά του Τραμπ και των οπαδών του, επειδή δεν υπερασπίστηκε αρκούντως τον πρόεδρο. 

Το δημοσίευμα του Time δεν αναφέρει ποιος θα αντικαταστήσει τον Πομπέο στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ εφόσον τελικά παραιτηθεί.
epirusblog.gr
5 of 5
Ο Μάικ Πομπέο το σκέφτεται να παραιτηθεί –Βλέψεις για Γερουσία και στο βάθος για την προεδρία
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 7184079973161207933
Σχόλια
item