Άρτα: Επέτειος πολυτεχνείου - στις 7 το απόγευμα η πορεία στην Άρτα Άρτα: Επέτειος πολυτεχνείου - στις 7 το απόγευμα η πορεία στην Άρτα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Επέτειος πολυτεχνείου - στις 7 το απόγευμα η πορεία στην ΆρταΆρτα: Επέτειος πολυτεχνείου - στις 7 το απόγευμα η πορεία στην ΆρταΑνακοίνωση εξέδωσε το Νομαρχιακό Τμήμα Άρτας της ΑΔΕΔΥ με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου...
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"ΣΑΡΑΝΤΑ ΕΞΙ χρόνια μετά την εξέγερση της νεολαίας ενάντια στην Δικτατορία, και τα αιτήματα εκείνης της περιόδου είναι επίκαιρα όσο ποτέ.

Το κεντρικό σύνθημα «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» που ενέπνευσε τους αγώνες της νεολαίας και του λαού μας, είναι και σήμερα στον πυρήνα των διεκδικήσεων του λαϊκού κινήματος.

Στην εποχή των μνημονίων και του νεοφιλελευθερισμού, τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και σήμερα φωτίζουν τον δρόμο του αγώνα.

Η εφαρμογή της βάρβαρης πολιτικής του νεοφιλελευθερισμού που εντάθηκε στη χώρα μας μέσω των μνημονίων, έχει ξεθεμελιώσει τα κοινωνικά δικαιώματα και τις κατακτήσεις και έχει οδηγήσει κάτω από τα όρια της φτώχειας τον μισό και πλέον πληθυσμό της χώρας. 

Η υψηλή ανεργία, η υποβάθμιση και απαξίωση των κοινωνικών αγαθών της Παιδείας, της Υγείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, η απορρύθμιση των εργασιακών  σχέσεων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, η φαλκίδευση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, η φοροεπιδρομή στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, είναι απότοκα αυτών των μνημονιακών πολιτικών και απαιτείται διαρκής αγώνας για την ανατροπή τους.

Μέσα στα δέκα τελευταία χρόνια της μνημονιακής λαίλαπας, οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα είδαν τα εισοδήματά τους να εξανεμίζονται από τις μειώσεις μισθών και τη φοροληστεία, τις συνθήκες εργασίας να χειροτερεύουν, το προσωπικό σε κρίσιμους κοινωνικούς τομείς όπως η Υγεία, η Πρόνοια, η Παιδεία, η Ασφάλιση, η Αυτοδιοίκηση και η προστασία του περιβάλλοντος να μειώνεται, τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα να εξαφανίζονται και το ωράριο εργασίας να αυξάνεται.

Οι αντοχές του ελληνικού λαού δοκιμάζονται σκληρά, καθώς τα λαϊκά στρώματα και ο κόσμος της δουλείας είναι αυτοί που επωμίζονται τα βάρη αυτών των ταξικών πολιτικών, που ασκούνται τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο, ενώ την ίδια στιγμή η εργοδοσία και το κεφάλαιο είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι.

Η φετινή επέτειος μας βρίσκει μαζί με όλα τα προηγούμενα, μπροστά σε μια πρωτοφανή επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ, στις βασικές ατομικές ελευθερίες, με έντονα τα χαρακτηριστικά της αστυνομοκρατίας, του αυταρχισμού, της επιβολής του δόγματος «νόμος και τάξη». Να τους πούμε ότι η προσπάθεια τρομοκράτησης της νεολαίας, των φοιτητών, των εργαζόμενων, του λαού δεν θα ΠΕΡΑΣΕΙ!

Το Νομαρχιακό Τμήμα Άρτας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., πιστό στο συμβόλαιο τιμής και αγώνα των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συνεχίσουν ανυποχώρητοι των αγώνα και να συμμετάσχουν μαζικά και αγωνιστικά στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης της εξέγερσης της 17ης Νοέμβρη 1973, καθώς και στην πορεία, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 17 Νοέμβρη 2019, στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κιλκίς

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ"
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Επέτειος πολυτεχνείου - στις 7 το απόγευμα η πορεία στην Άρτα
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 239295299196350485
Σχόλια
item