Θεσπρωτία: Αισθητός και στη Θεσπρωτία ο φονικός σεισμός 6,4 ρίχτερ στην Αλβανία Θεσπρωτία: Αισθητός και στη Θεσπρωτία ο φονικός σεισμός 6,4 ρίχτερ στην Αλβανία | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Αισθητός και στη Θεσπρωτία ο φονικός σεισμός 6,4 ρίχτερ στην Αλβανία

Θεσπρωτία: Αισθητός και στη Θεσπρωτία ο φονικός σεισμός 6,4 ρίχτερ στην Αλβανία
Αισθητός στη Θεσπρωτία έγινε ο φονικός σεισμός 6,4 ρίχτερ  τα ξημερώματα της 26ης Νοεμβρίου στην Αλβανία, όπου, σύμφωνα με νεκρούς, ενώ πολλοί είναι οι αγνοούμενοι, όπως και οι τραυματίες. 

Όσο περνούν οι ώρες γίνονται πλέον φανερές οι καταστροφικές διαστάσεις του σεισμού.
Τα περισσότερα κτίρια που κατέρρευσαν βρίσκονται στο Δυρράχιο και τα Τίρανα

Κατεστραμμένα κτίρια υπάρχουν, ωστόσο, και σε ακτίνα 150 περίπου χιλιομέτρων: από τη Λέζια στον Βορρά έως το Φίερι στον Νότο. 

Πρόκειται για κτίρια που είχαν ανεγερθεί πριν από το 1990, αλλά και νεότερα. Από την άλλη, ο πανικός αποδείχθηκε ο χειρότερος σύμβουλος για τους κατοίκους των σεισμόπληκτων περιοχών, ενώ η έλλειψη κρατικής υποδομής επιβάρυνε την κατάσταση. 

Σε αρκετές περιοχές, που επλήγησαν από τον σεισμό υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και τις τηλεπικοινωνίες.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε στην Αδριατική, 34 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Τιράνων, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC).

Ο σεισμός, που σημειώθηκε στις 3:53 τοπική ώρα [4:53 ώρα Ελλάδας], ήταν ο δεύτερος ισχυρός μέσα σ΄ ένα δίμηνο και ο ισχυρότερος της τελευταίας τριακονταετίας στη χώρα. 

Την ίδια περιοχή έπληξε σεισμική δόνηση 5,6 βαθμών την 21η Σεπτεμβρίου, που είχε προκαλέσει ζημιές σε περίπου 500 κατοικίες και κατέστρεψε ολοσχερώς κάποιες από αυτές.
epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Αισθητός και στη Θεσπρωτία ο φονικός σεισμός 6,4 ρίχτερ στην Αλβανία
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 9201572488098391516
Σχόλια
item