Κονγκό: Τουλάχιστον 24 νεκροί μετά από συντριβή αεροσκάφους [βίντεο]

Κονγκό: Τουλάχιστον 24 νεκροί μετά από συντριβή αεροσκάφους [βίντεο]

Σε τουλάχιστον 24 νεκρούς ανέρχεται ο απολογισμός από τη συντριβή αεροσκάφους σε μια πυκνοκατοικημένη συνοικία στη Γκόμα, στην ανατολική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό χθες το πρωί, έγινε γνωστό από έναν βουλευτή και ένα μέλος των ομάδων διάσωσης.

Ο Ζαν Πολ Λουμπουλούμπου, ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου του Νορθ Κιβού, δήλωσε ότι 24 πτώματα έχουν ανασυρθεί από τα συντρίμμια. Ένας διασώστης, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, είπε από την πλευρά του ότι τουλάχιστον 26 πτώματα έχουν βρεθεί.

Στο αεροσκάφος της εταιρείας Busy Bee επέβαιναν 19 άνθρωποι, σύμφωνα με την εταιρεία. Συνετρίβη πάνω σε τουλάχιστον μία κατοικία.

Σε ένα βίντεο, που περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου, διακρίνεται η άτρακτος του αεροσκάφους, απ’ όπου βγαίνουν καπνοί, να έχει συντριβεί πάνω στον τοίχο ενός σπιτιού, ενώ ντόπιοι έχουν συγκεντρωθεί γύρω από το σημείο.

Το αεροπλάνο τύπου Dornier είχε προορισμό το Μπένι, την πρωτεύουσα της επαρχίας Βόρειο Κίβου που βρίσκεται 350 χιλιόμετρα βόρεια της Γκόμα, σύμφωνα με στέλεχος της εταιρείας. Συνετρίβη σε μία από τις πυκνοκατοικημένες συνοικίες που βρίσκονται γύρω από το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας.

«Σε αυτό υπήρχαν 17 επιβάτες και δύο μέλη του πληρώματος. Απογειώθηκε περίπου στις 09:00- 09:10 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας)», επεσήμανε ο Εριτιέρ Σάιντ Μαμάντου αρμόδιος της εταιρείας Busy Bee για τις κρατήσεις.

Η Busy Bee είναι μια νέα αεροπορική εταιρεία που διαθέτει τρία αεροσκάφη για να εξυπηρετεί περιοχές των επαρχίων Βόρειο Κίβου και Μπουτέμπο.

epirusblog.gr
5 of 5
Κονγκό: Τουλάχιστον 24 νεκροί μετά από συντριβή αεροσκάφους [βίντεο]
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 602726707599632074
item