Γιάννενα: Επιχειρηματικό φόρουμ με τιμώμενη χώρα την Κροατία το 2020 στα Γιάννενα Γιάννενα: Επιχειρηματικό φόρουμ με τιμώμενη χώρα την Κροατία το 2020 στα Γιάννενα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Επιχειρηματικό φόρουμ με τιμώμενη χώρα την Κροατία το 2020 στα Γιάννενα

Γιάννενα: Επιχειρηματικό φόρουμ με τιμώμενη χώρα την Κροατία το 2020 στα Γιάννενα

Μια σειρά σημαντικών θεμάτων, τα οποία άπτονται της στήριξης και της ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, καθώς και της περαιτέρω συνεργασίας με την Κροατία, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρης Δημητρίου με τον πρέσβη της Κροατίας στην Ελλάδα Aleksandar Sunko.

Ο κ. Δημητρίου ενημέρωσε τον πρέσβη για την πρόθεση του Επιμελητηρίου να διοργανωθεί το 2020 στα Γιάννενα επιχειρηματικό φόρουμ, το οποίο θα λάβει χαρακτηριστικά θεσμού και θα ξεκινήσει με τιμώμενη χώρα την Κροατία. 

Τον πληροφόρησε, επίσης, για την απόφαση του Επιμελητηρίου να διοργανωθεί τον Ιούνιο του 2020 Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Οίνου με ανοιχτές κουζίνες και στόχευση ανάδειξης τοπικών προϊόντων με πόλεις χωρών κοινών χαρακτηριστικών, όπως το Σπλιτ και το Ντουμπρόβνικ.

Στη συνέχεια έθεσε τον ίδιο προσωπικά και το Επιμελητήριο Ιωαννίνων στη διάθεση του για μια σειρά κοινών προσπαθειών για τη ναυτιλιακή σύνδεση Ηγουμενίτσας–Ντουμπρόβνικ, τον εκσυγχρονισμό του οδικού δικτύου Κροατίας–Ελλάδας μέσω Ηπείρου, την προσπάθεια αεροπορικής σύνδεσης με τα Γιάννενα τακτικών δρομολογίων και τη δρομολόγηση συναντήσεων κοινών συνεργασιών και δράσεων στον τομέα του τουρισμού, ενώ σημείωσε πως είναι ανάγκη μιας πιο εποικοδομητικής συνεργασίας των Επιμελητηρίων Ελλάδας (Ιωαννίνων)– Αλβανίας– Κροατίας.


Ο κ. Δημητρίου ενημέρωσε τον Aleksandar Sunko ότι το Επιμελητήριο Ιωαννίνων θα συμμετάσχει με επιχειρήσεις της περιοχής τον ερχόμενο Μάιο στο Σπλιτ της Κροατίας, όπου θα πραγματοποιηθεί μια σειρά επιχειρηματικών συναντήσεων Β2Β στον κλάδο των τροφίμων και των ποτών.


Τέλος, τον προσκάλεσε στην επετειακή δεξίωση του Επιμελητηρίου για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ίδρυση του, τον Δεκέμβριο του 2019, κάτι το οποίο έχει γίνει ήδη και με επίσημη πρόσκληση.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Επιχειρηματικό φόρουμ με τιμώμενη χώρα την Κροατία το 2020 στα Γιάννενα
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7212965249513170614
Σχόλια
item