Παρίσι: Η πόλη του φωτός ντύθηκε για τα Χριστούγεννα -Η φωταγώγηση θα κοστίσει 1 εκατ. ευρώ Παρίσι: Η πόλη του φωτός ντύθηκε για τα Χριστούγεννα -Η φωταγώγηση θα κοστίσει 1 εκατ. ευρώ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Παρίσι: Η πόλη του φωτός ντύθηκε για τα Χριστούγεννα -Η φωταγώγηση θα κοστίσει 1 εκατ. ευρώ

Παρίσι: Η πόλη του φωτός ντύθηκε για τα Χριστούγεννα -Η φωταγώγηση θα κοστίσει 1 εκατ. ευρώ

Το Παρίσι φόρεσε και επίσημα τα γιορτινά του, σε μια τελετή που φώτισε στα κόκκινα τον διάσημο δρόμο των Ηλυσίων Πεδίων για τα Χριστούγεννα.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο Δήμος του Παρισιού πραγματοποίησε την φωταγώγηση των Champs Elysees εν όψει Χριστουγέννων.

Η οδός που καταλήγει στην εμβληματική Αψίδα του Θριάμβου, έκλεισε προσωρινά προκειμένου να γίνει η φωταψίατου διάσημου δρόμου, που βάφτηκε στα κόκκινα, το χρώμα που επιλέχτηκε για τη φετινή εορταστική περίοδο στο Παρίσι.

Το βράδυ της Κυριακής, την τιμή να πατήσει το κουμπί προκειμένου να ανάψουν τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια στα δέντρα που περιδιαβαίνουν την οδό είχε η ηθοποιός Λουντιβίν Σανιέ.

 Στα κόκκινα η εορταστική φωταγωγία της Champs Elysees
Στα κόκκινα η εορταστική φωταγωγία της Champs Elysees - Φωτογραφία: AP Photo/Thibault Camus

Θυμίζουμε πως την περασμένη χρονιά, τα φώτα της πόλης του φωτός, στην Champs Elysees άναψε ο Καρλ Λάγκερφελντ, ο οποίος απεβίωσε τον περασμένο Φεβρουάριο.

Σε χριστουγεννιάτικο χρώμα το Παρίσι ως τις 8 Γενάρη
Σύμφωνα με τον Δήμο του Παρισιού, τα φώτα στην Champs Elysees θα δίνουν τον χριστουγεννιάτικο τόνο κάθε ημέρα από τις 17.00 το απόγευμα ως τις 02.00 τα ξημερώματα. Το φωταγωγημένο Παρίσι θα παραμείνει σε εορταστικό κλίμα ως και τις 8 Ιανουαρίου.

Ζευγάρι βγάζει σέλφι με φόντο την αψίδα του θριάμβου στο Παρίσι, με αφορμή την φωταγώγηση της Champs Elysees
Ζευγάρι βγάζει σέλφι με φόντο την αψίδα του θριάμβου στο Παρίσι, με αφορμή την φωταγώγηση της Champs Elysees / Φωτογραφία: AP Photos

Το κόστος της φωταγώγησης, σύμφωνα με την Le Parisien, συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρικού ρεύματος που θα δαπανηθεί υπολογίζεται στο 1 εκατομμύριο ευρώ.

epirusblog.gr
5 of 5
Παρίσι: Η πόλη του φωτός ντύθηκε για τα Χριστούγεννα -Η φωταγώγηση θα κοστίσει 1 εκατ. ευρώ
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 3691170237007267353
Σχόλια
item