Η Βενετία κάτω από το νερό: Η στάθμη του νερού έφτασε το 1,87 μ. και η πόλη πνίγηκε [εικόνες & βίντεο] Η Βενετία κάτω από το νερό: Η στάθμη του νερού έφτασε το 1,87 μ. και η πόλη πνίγηκε [εικόνες & βίντεο] | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Η Βενετία κάτω από το νερό: Η στάθμη του νερού έφτασε το 1,87 μ. και η πόλη πνίγηκε [εικόνες & βίντεο]

Η Βενετία κάτω από το νερό: Η στάθμη του νερού έφτασε το 1,87 μ. και η πόλη πνίγηκε [εικόνες & βίντεο]

Αντιμέτωπη με τη χειρότερη πλημμυρίδα της τελευταίας πεντηκονταετίας βρίσκεται η Βενετία, με τη στάθμη των υδάτων να φθάνει λίγο πριν τα μεσάνυχτα το 1,87 μ. -λίγο χαμηλότερη από τη χειρότερη πλημμύρα που έζησε η πόλη των Δόγηδων το 1966, όταν το νερό είχε φθάσει τα 194 εκατοστά!

«Αντιμετωπίζουμε μια εξαιρετικά μεγάλη πλημμυρίδα. Όλοι έχουν κινητοποιηθεί για να αντιμετωπίσουν αυτή την καταστροφή» προειδοποίησε μέσω Twitter o δήμαρχος της Βενετίας, που είχε πλημμυρίσει και πάλι τον περασμένο Απρίλιο.

Η στάθμη των υδάτων στη Βενετία έφθασε τα 187 εκατ. με αποτέλεσμα ένα φέρι μποτ να καταλήξει σε προκυμαία.
Η στάθμη των υδάτων στη Βενετία έφθασε τα 187 εκατ. με αποτέλεσμα ένα φέρι μποτ να καταλήξει σε προκυμαία / Φωτογραφία: ΑΡ

Ο Λουίτζι Μπρουνάρο ανακοίνωσε ότι θα κηρύξει την πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και απέδωσε στην κλιματική αλλαγή τις πλημμύρες, «μια πληγή που θα αφήσει πίσω της μόνιμη ουλή». Ιταλικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ένας 78χρονος άνδρας πέθανε από ηλεκτροπληξία καθώς τα νερά πλημμύρισαν το σπίτι του.

«Υδάτινος κόσμος» η πλατεία του Αγίου Μάρκου στη Βενετία
Η ιστορική πλατεία του Αγίου Μάρκου «βούλιαξε» με ντόπιους και τουρίστες να περιφέρονται με σωσίβιες λέμβους, όπως φαίνεται και σε πλάνα που κάνουν το γύρο του κόσμου.

Τα νερά εισχώρησαν και στον καθεδρικό -ορόσημο της Βενετίας προκαλώντας ζημιές. «Προσπαθούμε να περιορίσουμε όσο μπορούμε τη ζημιά», είπε ο επιβλέπων πολιτικός μηχανικός της βασιλικής Πιερπάολο Καμποστρίνι.Λόγω της πλημμυρίδας έκλεισαν παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία και σχολεία, με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν νέες βροχοπτώσεις όχι μόνον στη Βενετία, αλλά σε ολόκληρη την Ιταλία.


Καταστηματάρχης στη Βενετία κοιτά με απόγνωση τα νερά που πολιορκούν την επιχείρησή του / Φωτογραφία: ΑΡ

Λόγω της γεωγραφικής της θέσης στη λιμνοθάλασσα η Βενετία πλήττεται συχνά από πλημμύρες, αλλά η κατάσταση χειροτερεύει ολοένα και περισσότερο τα τελευταία χρόνια.

Οι Αρχές της πόλης θέλουν εδώ και χρόνια να εγκαταστήσουν ένα σύστημα προστασίας καθώς η άνοδος της στάθμης της θάλασσας προκαλεί ολοένα και συχνότερα πλημμύρες.

Αλλά από το 2003 το πρότζεκτ κατασκευής 78 πλωτών τειχών καθυστερεί λόγω υπέρβασης των προβλεπόμενων εξόδων και σκανδάλων.

epirusblog.gr
5 of 5
Η Βενετία κάτω από το νερό: Η στάθμη του νερού έφτασε το 1,87 μ. και η πόλη πνίγηκε [εικόνες & βίντεο]
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 8796805683432686192
Σχόλια
item