Πρέβεζα: Στον 10ο Πανελλαδικό ταυτόχρονο δημόσιο θηλασμό συμμετείχαν δεκάδες μητέρες Πρέβεζα: Στον 10ο Πανελλαδικό ταυτόχρονο δημόσιο θηλασμό συμμετείχαν δεκάδες μητέρες | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Στον 10ο Πανελλαδικό ταυτόχρονο δημόσιο θηλασμό συμμετείχαν δεκάδες μητέρες

Πρέβεζα: Στον 10ο Πανελλαδικό ταυτόχρονο δημόσιο θηλασμό συμμετείχαν δεκάδες μητέρες
Με αρκετά μεγάλη συμμετοχή και ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον νέων γυναικών που δεν είναι μητέρες, αλλά θέλησαν να ενημερωθούν για τον θηλασμό, διεξήχθη στην Οικία Αθανασιάδη στην Πρέβεζα, ο 10ος Πανελλαδικός Ταυτόχρονος δημόσιος θηλασμός.


Τη διοργάνωση για την Πρέβεζα ανέλαβε και φέτος η ομάδα “Πρέβεζα: Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας” (www.facebook.com/groups/prevezathilasmos).


Στη διάρκεια της εκδήλωσης μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό και έγιναν συζητήσεις με μέλη των ομάδων του Δικτύου που έχει αποστολή την προώθηση, υποστήριξη, ενημέρωση, ενθάρρυνση και ανταλλαγή πληροφοριών, σχετικά με το μητρικό θηλασμό, «από μητέρα προς μητέρα».


Σκοπός της εκδήλωσης-γιορτής είναι η απενοχοποίηση του δημόσιου θηλασμού και η εξοικείωση της κοινωνίας μας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας.

 Με τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση του Πανελλαδικού Δημόσιου Ταυτόχρονου Θηλασμού γυναίκες θέλησαν να επισημάνουν πως «ο δημόσιος θηλασμός για μια μητέρα και το παιδί της δεν είναι επίδειξη, είναι δικαίωμα».


Αρωγοί στην εκδήλωση στάθηκαν για ακόμα μία χρονιά δεκάδες καταστήματα και επιχειρήσεις της Πρέβεζας που πρόσφεραν δώρα τα οποία κληρώθηκαν, αλλά και γλυκίσματα για τις μανούλες και τα παιδάκια.


Το μέλος της ομάδας Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας στην Πρέβεζα Μαρία Μπαρκούζου μίλησε για την εκδήλωση. «Φέτος το Πανελλήνιο δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και μητρότητας κλείνει 10 χρόνια. 

Η Ομάδα της Πρέβεζας συμμετέχει για ένατη χρονιά στον Πανελλήνιο δημόσιο ταυτόχρονο θηλασμό φέτος. Θέλουμε να ενημερώσουμε τις μαμάδες, θέλουμε να τις βοηθήσουμε να μπορέσουν να θηλάσουν. Είμαστε πάντα δίπλα τους σε ότι αφορά γενικότερα τη μητρότητα. 

Οι ομάδες μας έχουν αυξηθεί πάρα πολύ και βλέπουμε ότι κάθε χρονιά είναι ακόμα καλύτερη. Τα 10 χρόνια που πραγματοποιείται ο Πανελλήνιος Δημόσιος Ταυτόχρονος θηλασμός, έχει αυξηθεί ο αριθμός γυναικών που αποφασίζει να θηλάσει. 

Όλα τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν πάρα πολλές μαμάδες που ήθελαν να θηλάσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν γιατί  δεν είχαν την βοήθεια και την κατάλληλη ενημέρωση.» σημείωσε η κ. Μπαρκούζου.

 


epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Στον 10ο Πανελλαδικό ταυτόχρονο δημόσιο θηλασμό συμμετείχαν δεκάδες μητέρες
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 6517825694220843756
Σχόλια
item