Θεσπρωτία: 10.000 ευρώ πρόστιμο θα πληρώσουν οι Δημότες Φιλιατών για την παράνομη χωματερή του Δήμου που πέταξαν τα βιβλία

Θεσπρωτία: 10.000 ευρώ πρόστιμο θα πληρώσουν οι Δημότες Φιλιατών για την παράνομη χωματερή του Δήμου που πέταξαν τα βιβλία
10.000 ευρώ από πρόστιμο, θα στοιχίσει στους δημότες Φιλιατών, η απαράδεκτη κίνηση της Δημοτικής αρχής Φιλιατών, να πετάξει 100άδες λογοτεχνικά βιβλία σε ΠΑΡΑΝΟΜΗ χωματερή, δίπλα από τον όρχο οχημάτων του Δήμου.

Αυτό προκύπτει από τις απαντήσεις που έδωσαν οι αρμόδιοι, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Μάριου Κάτση,  και μετά από αυτοψία στο χώρο εναπόθεσης και καταστροφής των βιβλίων που πραγματοποίησε η Π.Ε. Θεσπρωτίας.

Συγκεκριμένα, στην απάντηση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη προς τη βουλή των Ελλήνων, αναφέρεται:

"Η απόρριψη βιβλίων από δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Φιλιατών σε παράνομη χωματερή είναι μια μεμονωμένη  πράξη που δεν συνδέεται με τη λειτουργία της Μονάδας Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων, στην οποία σήμερα με μια εξαίρεση μεταφέρονται απορρίμματα από όλους τους Δήμους της Ηπείρου, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και ο Δήμος Φιλιατών.

Η καταλληλόλητα ή μη των λογοτεχνικών βιβλίων για χρήση εξαιτίας της φθοράς τους είναι αντικείμενο που αφορά το Δήμο Φιλιατών.

Η Π.Ε. Θεσπρωτίας πραγματοποίησε αυτοψία στο χώρο εναπόθεσης και καταστροφής των βιβλίων και επέβαλε χρηματικό πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ".

Δηλαδή, "για την άστοχη ενέργεια της απόρριψης των βιβλίων σε προσωρινό χώρο Εναπόθεσης Ανακυκλώσιμων Υλικών του δήμου", όπως ανέφερε η ίδια η Δημοτική Αρχή Φιλιατών σε ψήφισμα που αναγκάστηκε να εξεδώσει μετά την πανελλήνια κατακραυγή, θα στοιχίσει στο πολίτες των Φιλιατών 10.000€.

Τι και εάν παραδέχθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Φιλιατών, κ. Δημήτρης Τσότσης, πως η δημοτική αρχή έκανε την ... πατάτα;
Τι και εάν ο δήμαρχος τον "αθώωσε" , δείχνοντας ως υπεύθυνο τον έτερο αντιδήμαρχο κ. Κατσάρη;

Ο λογαριασμός θα πάει και θα πληρωθεί από τους Δημότες.

Στην απάντησή του προς τη βουλή, η δημοτική αρχή Φιλιατών, δεν έχει καν το θάρρος να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν και "καρφώνει" υδραυλικό του δήμου, "ο οποίος και ανέλαβε με δική του πρωτοβουλία να απομακρύνει τα συγκεκριμένα βιβλία από το κτίριο που είχαν εγκαταλειφθεί", όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Η δε αναφορά του δήμου Φιλιατών στην απάντησή του προς τη βουλή πως: "Είμαστε από τους πρώτους δήμους που σταμάτησαν τη λειτουργία Χ.Α.Δ.Α. και σήμερα μεταφέρουμε τα απορρίμματά μας στην μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στο Ελευθεροχώρι Ιωαννίνων. 

Πρόκειται για ένα θλιβερό μεν μεμονωμένο δε περιστατικό, που ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν καταδεικνύει ότι σαν δήμος δεν σεβόμαστε το βιβλίο ή δεν τηρούμε απαρέγκλιτα τις διατάξεις περί διάθεσης των απορριμμάτων", μόνο γέλιο μπορούν να προσφέρουν σε όσους γνωρίζουν.

"Συγχαρητήρια" στον Δήμαρχο Φιλιατών κ. Παππά, που φροντίζει και συνεχίζει να χρεώνει τους δημότες, με άσκοπα έξοδα, μέσα από δικά του λάθη και τη δική του ανευθυνότητα. 
epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: 10.000 ευρώ πρόστιμο θα πληρώσουν οι Δημότες Φιλιατών για την παράνομη χωματερή του Δήμου που πέταξαν τα βιβλία
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 2707045058576599740
item