Θεσπρωτία: Ο Λάμποβος τελείωσε, μεγάλα κέρδη ο δήμος, μικρά κέρδη οι μικοπωλητές, κατασχέσεις (ΦΩΤΟ, VIDEO) Θεσπρωτία: Ο Λάμποβος τελείωσε, μεγάλα κέρδη ο δήμος, μικρά κέρδη οι μικοπωλητές, κατασχέσεις (ΦΩΤΟ, VIDEO) | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Ο Λάμποβος τελείωσε, μεγάλα κέρδη ο δήμος, μικρά κέρδη οι μικοπωλητές, κατασχέσεις (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Θεσπρωτία: Ο Λάμποβος τελείωσε, μεγάλα κέρδη ο δήμος, μικρά κέρδη οι μικοπωλητές, κατασχέσεις (ΦΩΤΟ, VIDEO)
Ο Λάμποβος Παραμυθιάς, το αρχαιότερο παζάρι της Ηπείρου, τελείωσε. Μάλιστα την τελευταία ημέρα του, Σάββατο 12 Οκτωβρίου, όπως και κατά την έναρξη, η φιλαρμονική του Φιλοπρόοδου Ομίλου Παραμυθιάς, περιδιαβαίνοντας το παζάρι, δημιούργησε με τα παιανίσματά της πανηγυρική ατμόσφαιρα. 

Ο απολογισμός του Λαμπόβου ήταν σίγουρα θετικός για το Δήμο, που ενίσχυσε τα ταμεία του από τις ενοικιάσεις 430 θέσεων, όμως οι μικροπωλητές δηλώνουν ότι τα κέρδη τους ήταν περιορισμένα. 

Χιλιάδες οι επισκέπτες και τις επτά ημέρες, ωστόσο ήτσν  περιορισμένες σχετικά οι αγορές. Ένα ενθαρρυντικό σημάδι ήταν ότι ο κόσμος διχύθηκε και στις καφετέριες, όχι στα εμπορικά καταστήματα, της κωμόπολης, όπου είχαν στηθεί ατοσχέδιες ψησταριές.  

Αξίζει να επισημανθεί ότι ο δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης βρισκόταν τις περισσότερες ώρες στο περίπτερο του δήμου και επικοινωούσε με άνεση με τους επισκέπτες

ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΟΥ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟΥ
Σε 40 ελέγχους, στον χώρο της εμποροπανήγυρης, που έκανε μόνο μια ημέρα, την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, δηλαδή κοντά στη λήξη του Λαμπόβου, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 4.077 τεμάχια, που αφορούσαν σε απομιμητικά είδη, 2 πρέσες για στάμπες εμπορικών σημάτων για τη δημιουργία απομιμητικών ειδών ένδυσης και 550 στάμπες εμπορικών σημάτων, επίσης απομιμητικές. 

Ακόμη το Συντονιστικό Κέντρο Αντιμετώπισης Παραεμπορίου (ΣΥΚΕΑΑΠ) της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κλιμάκιο του οποίου μετέβη για το σκοπό του ελέγχου από την Αθήνα στην Παραμυθιά,  της Ελληνικής Αστυνομίας, της Υπηρεσίας Δίωξης Λαθρεμπορίου και της Κινητής Ομάδας Ελέγχων του Τελωνείου Ηγουμενίτσας, που διενήργησαν τους ελέγχους, επέβαλαν πρόστιμα 7.500 ευρώ. 

Ωφέλιμο είναι να πραγματοποιούνται τέτοιου είδους έλεγχοι, προκειμένου να προστατεύονται οι καταναλωτές. 

epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Ο Λάμποβος τελείωσε, μεγάλα κέρδη ο δήμος, μικρά κέρδη οι μικοπωλητές, κατασχέσεις (ΦΩΤΟ, VIDEO)
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 2296705349391214280
Σχόλια
item