Χάος στη Βαρκελώνη: Συγκρούσεις αυτονομιστών με αστυνομικούς -Την πολιτοφυλακή στέλνει η Μαδρίτη [live] Χάος στη Βαρκελώνη: Συγκρούσεις αυτονομιστών με αστυνομικούς -Την πολιτοφυλακή στέλνει η Μαδρίτη [live] | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Χάος στη Βαρκελώνη: Συγκρούσεις αυτονομιστών με αστυνομικούς -Την πολιτοφυλακή στέλνει η Μαδρίτη [live]

Χάος στη Βαρκελώνη: Συγκρούσεις αυτονομιστών με αστυνομικούς -Την πολιτοφυλακή στέλνει η Μαδρίτη [live]

Συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας σημειώνονται στην Βαρκελώνη, την ώρα που η πόλη «βράζει» από τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας.

Φωτογραφίες από τα επεισόδια στη Βαρκελώνη

Πέντε πορείες συναντήθηκαν στο κέντρο της Βαρκελώνης, μπλοκάροντας την πόλη. Διαδηλωτές με καλυμμένα τα πρόσωπα συγκρούστηκαν με την αστυνομία, ρίχνοντας πέτρες, ενώ έβαλαν φωτιά σε κάδους.

Διαδηλωτές με καλυμμένα τα πρόσωπα στον δρόμο

Η αστυνομία της Καταλονίας έκλεισε τον αυτοκινητόδρομο στο La Jonquera στα γαλλικά σύνορα, καθώς περίπου 200 διαδηλωτές κατέλαβαν το δρόμο. Οι διαδηλωτές μπλοκάρουν τουλάχιστον 20 μεγάλους δρόμους σε ολόκληρη την περιοχή, σύμφωνα με αναφορές.

Διαδηλωτής με σφεντόνα στα χέρια

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας γνωστοποίησε σήμερα ότι έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη της ισπανικής πολιτοφυλακής στα περίχωρα της Βαρκελώνης, έπειτα από πέντε ημέρες κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας, που πολλές φορές σηματοδοτήθηκαν από βίαιες ταραχές, για τη φυλάκιση των αυτονομιστών ηγετών. Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.Ο υπουργός Εσωτερικών Φερνάντο Γκράντε Μαρλάσκα είπε σε δημοσιογράφους χθες ότι σχεδιάζει να στείλει ενισχύσεις των δυνάμεων ασφαλείας στη Βαρκελώνη, προκειμένου να βοηθήσουν στη διατήρηση της τάξης στην πόλη και να επιτρέψουν στις αστυνομικές δυνάμεις που ήδη επιχειρούν εκεί να ξεκουραστούν.

Αστυνομικοί μπροστά σε φωτιά

Οι διαδηλωτές συνεχίζουν να διαμαρτύρονται, καταδικάζοντας την κράτηση από τις Αρχές, αυτονομιστών πολιτικών της Καταλονίας. Την Τρίτη, από τα επεισόδια τραυματίστηκαν τουλάχιστον 78 άνθρωποι.

Διαδηλωτές στη Βαρκελώνη

Δύο ημέρες μετά, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, ακροδεξιοί επιτέθηκαν σε αυτονομιστές στο κέντρο της Βαρκελώνης.Live βίντεο από τις συγκρούσεις στην Βαρκελώνη

Οι συγκρούσεις της αστυνομίας με τους διαδηλωτές

epirusblog.gr
5 of 5
Χάος στη Βαρκελώνη: Συγκρούσεις αυτονομιστών με αστυνομικούς -Την πολιτοφυλακή στέλνει η Μαδρίτη [live]
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 8647376412999393496
Σχόλια
item