Ο Πινό (των οίκων Gucci και YSL) άργησε, αλλά έδωσε τα 100 εκατ. για την Παναγία των Παρισίων

Ο Πινό (των οίκων Gucci και YSL) άργησε, αλλά έδωσε τα 100 εκατ. για την Παναγία των Παρισίων

Σχεδόν έξι μήνες μετά την καταστροφική πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων, ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος Φρανσουά Πινό υπέγραψε τη δωρεά 100 εκατ. για την αποκατάσταση του ναού.

«Με συγχωρείτε, κύριοι, ξέχασα το καρνέ των επιταγών», είπε αστειευόμενος ο Φρανσουά Πινό πριν βάλει την υπογραφή του για την οριστική κατάθεση της δωρεάς που είχε υποσχεθεί από την πρώτη ημέρα, προκειμένου να αποκατασταθεί η Παναγία των Παρισίων. 

Πρόσφατα δημοσιεύματα ανέφεραν πως ο κίνδυνος για τον ναό παραμένει, καθώς ακόμη και τώρα αποκολλούνται κομμάτια από την κατασκευή.

Ο μεγιστάνας από τον χώρο της μόδας και της ομορφιάς, βασικός μέτοχος του γκρουπ Kering –περιλαμβάνει brands όπως οι οίκοι Gucci και Yves Saint Laurent– Φρανσουά Πινό και ο γιος του Ανρί υπέγραψαν την επιταγή των 100 εκατομμυρίων ευρώ μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Παρισίων, Μισέλ Οπετί.

Ο Φρανσουά Πινό περιέγραψε τη δυσφορία που του προκάλεσαν οι εικόνες της φλεγόμενης Παναγίας των Παρισίων στις 15 Απρίλη. Κάπως έτσι αποφάσισε, όπως εξήγησε, να βγει δημόσια και να προσφέρει το ποσό αυτό προκειμένου να παρακινήσει και άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

Ο Γάλλος εκατομμυριούχος Φρανσουά Πινό έδωσε τα 100 εκατ. για την Παναγία των Παρισίων

Ο κύριος Πινό διευκρίνισε μάλιστα πως το ποσό αυτό θα παραμείνει στη διάθεση του Ιδρύματος της Παναγίας των Παρισίων, ακόμη και στην περίπτωση που το κόστος αποκατάστασης αποδειχτεί μικρότερο των χρημάτων που θα συγκεντρωθούν για τον σκοπό αυτό.

Μικρότερο το ποσό των δωρεών στην Παναγία των Παρισίων
Παρότι ο αρχικός ενθουσιασμός των δωρεών έμοιαζε να αυξάνει το ποσό για την αποκατάσταση της Παναγίας των Παρισίων στο 1 δισ. ευρώ, σήμερα υπολογίζεται πως 380 εκατ. (σε συγκεκριμένες υποσχετικές και καταθέσεις) βρίσκονται στη διάθεση του Ιδρύματος για την αποκατάσταση του ναού. 

Περισσότεροι από 46.000 ιδιώτες και 168 εταιρείες συγκέντρωσαν 36 εκατ. ευρώ.

Ο Μπερνάρ Αρνό, ο έτερος Γάλλος κροίσος από τον χώρο της μόδας (πρόεδρος του LVMH γκρουπ, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη Louis Vuitton) που υποσχέθηκε να βοηθήσει, φαίνεται πως υπέγραψε την επιταγή των 200 εκατ. για την Παναγία των Παρισίων μόλις την περασμένη εβδομάδα.


epirusblog.gr
5 of 5
Ο Πινό (των οίκων Gucci και YSL) άργησε, αλλά έδωσε τα 100 εκατ. για την Παναγία των Παρισίων
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 7855427743829249215
item