Γιάννενα: ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΕΟΥΣΑΣ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ - Ανοίγουν νέοι δρόμοι στα παιδιά μέσα από το Erasmus + Γιάννενα: ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΕΟΥΣΑΣ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ - Ανοίγουν νέοι δρόμοι στα παιδιά μέσα από το Erasmus + | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΕΟΥΣΑΣ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ - Ανοίγουν νέοι δρόμοι στα παιδιά μέσα από το Erasmus +

Γιάννενα: ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΕΟΥΣΑΣ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ - Ανοίγουν νέοι δρόμοι στα παιδιά μέσα από το Erasmus +
Tο Λύκειο Ελεούσας για ακόμη μια χρονιά συμμετέχει στο πρόγραμμα Dreamers Beyond Borders συνεχίζοντας την προσπάθεια εξωστρέφειας και ανάπτυξης κουλτούρας Ευρωπαίου πολίτη. 

Τα συνεργαζόμενα σχολεία είναι από τις εξής χώρες: Lycee Honore Baradat, Pai – Γαλλία, Lycée général et techno, LA ROCHELLE
Saint-Exupéry, IPSSCTS “L.MILANI”, (Meda, Ιταλία), Elektrenu “Versmes” gimnazija – (Elektrenai Λιθουανία ), Istanbul Büyüksehir Sehit Serife Baci Çok Programli Anadolu Lisesi (Κωνσταντινούπολη – Τουρκία).
Η βασική ιδέα του προγράμματος είναι ότι μπορούμε να συνεργαζόμαστε πέραν των συνόρων, να ξεπερνάμε τις διαφορές μας και να εργαζόμαστε μαζί.
Τα παιδιά συμμετέχουν στο πρόγραμμα και ανοίγουν νέους δρόμους συνεργασίας που δεν γνωρίζουν τα σύνορα της γλώσσας ενώ παράλληλα κάνουν από κοινού δράσεις.
Αυτή τη φορά πέραν όλων των δράσεων και των επισκέψεων που θα γίνουν στα πλαίσια του προγράμματος, στο προαύλιο του σχολείου μαθητές από άλλες χώρες, φύτεψαν μια ελιά. Σύμβολο της φιλίας και της συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των παιδιών.
Ο Διευθυντής του Λυκείου Ελεούσας κ. Παππάς αλλά και οι καθηγητές κ. Δημήτρης Κονετάς και κα. Κοντούρη, μιλώντας στο Itv στάθηκαν στα οφέλη που υπάρχουν από την συμμετοχή στο πρόγραμμα καθώς όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως της χώρας προέλευσης μαθαίνουν να επικοινωνούν, να ανταλλάσσουν σκέψεις και επισκέψεις και να μαθαίνουν διαφορετικές κουλτούρες αποκτώντας εμπειρίες που θα τα συνοδεύουν στην υπόλοιπη ζωή τους.
Το πρόγραμμα υλοποιείται για δεύτερη χρονιά με μεγάλη επιτυχία ενώ στα πλαίσια αυτού γίνονται και εκπαιδευτικές εκδρομές και δράσεις.
Παρών στην εκδήλωση και ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Ηπείρου κ. Κωνσταντίνος Καμπουράκης που αναφέρθηκε στην σημασία των διεθνικών συνεργασιών και στην δημιουργία επαφών με φορείς εκπαίδευσης και εκπαιδευτικούς άλλων χωρών. 
«Είναι σημαντικό, ένα σχολείο «ανοιχτό» στις σύγχρονες εκπαιδευτικές προκλήσεις. Ένα σχολείο πιο ελκυστικό για τους μαθητές του, που επιδιώκει την εξωστρέφεια και βέβαια αναγνωρίζει την υψηλή προστιθέμενη αξία της συνεργασίας σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, σε θέματα διδασκαλίας και μάθησης» ανέφερε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα παιδιά που λαμβάνουν μέρος σε προγράμματα Erasmus δεν επισκέπτονται απλά άλλες χώρες αλλά μπαίνουν σε σχολεία, συνεργάζονται με άλλους μαθητές, αναπτύσσοντας πρωτοβουλίες συνεργασίας και δημιουργικότητας.ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

Από την εφημερίδα «Πρωϊνά Νέα»
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΕΟΥΣΑΣ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ - Ανοίγουν νέοι δρόμοι στα παιδιά μέσα από το Erasmus +
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8694749335431348878
Σχόλια
item