Πρώην διευθυντής CIA: Δεν έχουμε πλέον δημοκρατία, ο Τραμπ είναι ένας απολυταρχικός ηγέτης Πρώην διευθυντής CIA: Δεν έχουμε πλέον δημοκρατία, ο Τραμπ είναι ένας απολυταρχικός ηγέτης | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρώην διευθυντής CIA: Δεν έχουμε πλέον δημοκρατία, ο Τραμπ είναι ένας απολυταρχικός ηγέτης

Πρώην διευθυντής CIA: Δεν έχουμε πλέον δημοκρατία, ο Τραμπ είναι ένας απολυταρχικός ηγέτης

Ο πρώην διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν, γνωστός για τις σφοδρές επικρίσεις του εναντίον του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Συγκεκριμένα, ο Μπρέναν ήγειρε την Κυριακή ερωτήματα για τη σταθερότητα των ΗΠΑ επί των ημερών του Ρεπουμπλικάνου στην εξουσία, κατηγορώντας τον ένοικο του Λευκού Οίκου ότι διαφθείρει τους θεσμούς της χώρας.

Ο Μπρέναν — υπηρέτησε επί των ημερών του τέως προέδρου Μπαράκ Ομπάμα — προειδοποίησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC ότι «οι δημοκρατικές αρχές πάνω στις οποίες θεμελιώθηκε αυτή η χώρα οδεύουν να διαβρωθούν».

Ο Τραμπ είναι ένας απολυταρχικός ηγέτης
Ερωτηθείς πώς η CIA θα αποτιμούσε τη σταθερότητα της κυβέρνησης, απάντησε πως «θα τη θεωρούσαμε μια πολύ διεφθαρμένη κυβέρνηση, η οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή κάτω από την επιβολή αυτού του ισχυρού προσώπου που μπόρεσε να διαφθείρει τους θεσμούς και τους νόμους της χώρας». 

«Θεωρώ ότι δεν έχουμε πλέον δημοκρατία αν ένας απολυταρχικός ηγέτης (...) έχει στα χέρια» την εξουσία, συνέχισε ο πρώην διευθυντής της CIA για τον Ντόναλντ Τραμπ.

Κατηγορώντας τους Ρεπουμπλικάνους ότι τηρούν «υποχωρητική» στάση έναντι του Τραμπ, ο Μπρέναν έκρινε επίσης ότι με δεδομένη «την πόλωση στη χώρα, υπάρχει τεράστια πολιτική αστάθεια που κατατρώει την κυβέρνηση αυτή τη στιγμή». 

«Επομένως ναι, θεωρώ ότι υπάρχει στ’ αλήθεια ζήτημα ως προς τη σταθερότητα» των ΗΠΑ, συμπλήρωσε.

Κριτική την ώρα που ο Τραμπ αντιμετωπίζει διαδικασία αποπομπής
Η τοποθέτηση του Μπρέναν καταγράφηκε ενώ ο Τραμπ είναι αντιμέτωπος με έρευνα και πιθανή παραπομπή του διότι ζήτησε από τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής τους την 25η Ιουλίου να δώσει εντολή να διενεργηθούν έρευνες ώστε να εκτεθεί ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν, εκ των επικρατέστερων υποψηφίων για το χρίσμα του κόμματος της αντιπολίτευσης ώστε να αναμετρηθεί με τον μεγιστάνα το 2020.

Πέρυσι ο Τραμπ ακύρωσε την ισχύ της άδειας χειρισμού απορρήτων εγγράφων και την πρόσβαση σε αυτά που διέθετε ο Μπρέναν ως εκ της θητείας του στην διεύθυνση της υπηρεσίας πληροφοριών, χαρακτηρίζοντάς τον «τον χειρότερο διευθυντή της CIA στην ιστορία της χώρας μας».

epirusblog.gr
5 of 5
Πρώην διευθυντής CIA: Δεν έχουμε πλέον δημοκρατία, ο Τραμπ είναι ένας απολυταρχικός ηγέτης
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 1867697070261610916
Σχόλια
item