Η συμφωνία για το Brexit έφερε ράλι ανόδου στη βρετανική λίρα Η συμφωνία για το Brexit έφερε ράλι ανόδου στη βρετανική λίρα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Η συμφωνία για το Brexit έφερε ράλι ανόδου στη βρετανική λίρα

Η συμφωνία για το Brexit έφερε ράλι ανόδου στη βρετανική λίρα

Λίγα λεπτά μετά τη δημοσιοποίηση της επίτευξης συμφωνίας για το Brexit, η βρετανική λίρα σημείωσε ράλι ανόδου στο χρηματιστήριο.

Από την στιγμή που Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσαν πως επετεύχθη συμφωνία για το Brexit, την οποία ο απερχόμενος πρόεδρος της Κομισιόν απέστειλε στον Ντόναλντ Τουσκ, το χρηματιστήριο του Λονδίνου έδειξε σημάδια ανάκαμψης.

Έτσι, η ισοτιμία λίρας Αγγλίας και δολαρίου έφτασε τα 1,29 δολάρια, αγγίζοντας υψηλό πενταμήνου έναντι του δολαρίου. Σύμφωνα με τον Guardian, ανοδικά κινούνται και οι μετοχές των κατασκευών στη Βρετανία, αλλά και οι μετοχές των τραπεζών στη χώρα.

Λευκός Καπνός στη συμφωνία για το Brexit

Στη συμφωνία για το Brexit, οι δύο πλευρές ισχυρίζονται πως κατέληξαν σε αμοιβαία επωφελή και δίκαιη συμφωνία τόσο για τις πολιτικές προεκτάσεις της αποχώρησης της Βρετανίας, όσο όμως και για το ακανθώδες ζήτημα της Ιρλανδίας και των «σκληρών συνόρων» με την Βόρεια Ιρλανδία.

«Έχουμε μια εξαιρετική νέα συμφωνία που μας δίνει πίσω τον έλεγχο – τώρα το κοινοβούλιο θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει το Brexit το Σάββατο ώστε να προχωρήσουμε με άλλες προτεραιότητες που στοιχίζουν στη ζωή μας, όπως το Εθνικό Σύστημα Υγείας, την εγκληματικότητα και το περιβάλλον» έγραψε αμέσως ο Μπόρις Τζόνσον.


Boris Johnson

@BorisJohnson
We’ve got a great new deal that takes back control — now Parliament should get Brexit done on Saturday so we can move on to other priorities like the cost of living, the NHS, violent crime and our environment #GetBrexitDone #TakeBackControl

15,6 χιλ.
12:35 μ.μ. - 17 Οκτ 2019
Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter
9.788 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

epirusblog.gr
5 of 5
Η συμφωνία για το Brexit έφερε ράλι ανόδου στη βρετανική λίρα
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 8901842450789127591
Σχόλια
item