Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ κατά συμφωνίας που υπέγραψαν ως κυβέρνηση Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ κατά συμφωνίας που υπέγραψαν ως κυβέρνηση | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ κατά συμφωνίας που υπέγραψαν ως κυβέρνηση

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ κατά συμφωνίας που υπέγραψαν ως κυβέρνηση

Με διαφορετικές θέσεις εμφανίστηκε η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή κατά τη κύρωση των συμβάσεων παραχώρησης έρευνας υδρογονανθράκων σε Ιόνιο και Κρήτη.

Αν και ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που είχε υπογράψει τη σχετική συμφωνία, σήμερα οι βουλευτές του κόμματος δήλωσαν «παρών» με το πρόσχημα της ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ.

Ωστόσο υπήρξαν βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που εμφανίστηκαν κατηγορηματικά αντίθετοι στην συμφωνία που ο Αλέξης Τσίπρας είχε υπογράψει ως πρωθυπουργός λίγο πριν τις εκλογές του περασμένου Ιουλίου.

Ο Θοδωρής Δρίτσας λίγο πριν το πέρας της συζήτησης ζήτησε την απόσυρση των συμβάσεων προτείνοντας να αναλάβει από κοινού κυβέρνηση και πολιτικά κόμματα πρωτοβουλία για επανακαθορισμό των δεδομένων καθώς όπως είπε η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι πραγματική και άμεση απειλή.

Νωρίτερα και ο Νίκος Φίλης έκανε κριτική από τα αριστερά τονίζοντας ότι το «παρών» αποτελεί "θετική μετατόπιση" καθώς όπως είπε "από το ακατανόητο ναι την παραμονή των εκλογών πάμε σήμερα στο παρών". 

Ο ίδιος πάντως υποστήριξε ότι η αλλαγή αυτή, με άλλοθι του ξεπούλημα των ΕΛΠΕ, δεν αρκεί. 

Τα ΕΛΠΕ είναι το έλασσον, το μείζον είναι η κλιματική αλλαγή, ανάφερε τονίζοντας ότι αυτό είναι το μεγαλείο της αριστεράς να διορθώνει τα λάθη της.

Ο Παύλος Πολάκης αντίθετα επέμεινε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε τη συμφωνία και δεν αλλάζει θέσεις. «Εσείς αποφασίσατε να πουλήσετε τα ΕΛΠΕ. Ψηφίζουμε παρών διότι δεν έχουμε εμπιστοσύνη ότι θα υπερασπιστείτε τα συμφέροντα της χώρας» ανέφερε.

Η εικόνα που εμφάνισε ο ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε τον υπουργό Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη να δηλώσει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση χρειάζεται ομαδική ψυχοθεραπεία σε σχέση με τις τοποθετήσεις των βουλευτών.

«Δεν μου έχει ξανασυμβεί αυτό. Σας εκθέτει αυτή η συμπεριφορά και δημιουργεί εικόνα ιλαρότητας» κατέληξε ο υπουργός.

Στο ίδιο πνεύμα και ο Ανδρέας Λοβέρδος (ΚΙΝΑΛ) χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ πρύτανη της κολοτούμπας.

Φωτογραφία: Eurokinissi
epirusblog.gr
5 of 5
Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ κατά συμφωνίας που υπέγραψαν ως κυβέρνηση
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 651004866823290163
Σχόλια
item