Θεσπρωτία: Τα νεκρά πλατάνια Καλαμά και Αχέροντα και ο τουρισμός στις προτεραιότητες του δήμου Σουλίου Θεσπρωτία: Τα νεκρά πλατάνια Καλαμά και Αχέροντα και ο τουρισμός στις προτεραιότητες του δήμου Σουλίου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Τα νεκρά πλατάνια Καλαμά και Αχέροντα και ο τουρισμός στις προτεραιότητες του δήμου Σουλίου

Θεσπρωτία: Τα νεκρά πλατάνια Καλαμά και Αχέροντα και ο τουρισμός στις προτεραιότητες του δήμου Σουλίου
Τα νεκρά πλατάνια Καλαμά και Αχέροντα και ο τουρισμός είναι στις προτεραιότητες του δήμου Σουλίου. Αυτό ήταν το συμπέρασμα από τη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Αχέροντα Καλαμά & Κέρκυρας  ΜάρκουΝικολάου με το δήμαρχο Σουλίου Γιάννη Καραγιάννη. 

Τη συνάντηση, που πραγματοποιηθηκε ύστερα από πρωτοβουλία του δημάρχου, απασχόλησαν θέματα που αφορούν τις περιοχές ευθύνης του Φορέα Διαχείρισης, στα διοικητικά όρια του δήμου Σουλίου και κυρίως τα προβλήματα, που έχει δημιουργήσει το μεταχρωματικό έλκος του Πλατάνου, στους ποταμούς Αχέροντα και Καλαμά. 

Η μόνιμη παρακολούθηση της εξάπλωσης της ασθένειας με ακριβή καταμέτρηση των μολυσμένων πλατάνων, καθώς και η αντικατάσταση τους, είναι η άμεση προτεραιότητα και για αυτό, προτάθηκε η πραγματοποίηση μιας σειράς συναντήσεων στα πλαίσια του "Προγράμματος των Ολοκληρωμένων Παρεμβάσεων στον Αχέροντα", μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, των δήμων Σουλίου και Πάργας, καθώς και του Φορέα Διαχείρισης Αχέροντα Καλαμά & Κέρκυρας. 

Τη συνάντηση απασχόλησε και θέματα τουρισμού με τον  Μάρκο Νικολάου, να προτείνει να αναλάβει το προσωπικό του φορέα, ξεναγήσεις τουριστών στον Αχέροντα. Το θέμα αυτό και μια σειρά θεμάτων του τουρισμού του Αχέροντα, αναμένεται να απασχολήσουν και τις εργασίες της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού που θα συσταθεί άμεσα. 

Τέλος συμφωνήθηκε να υπάρχει συνεχή επικοινωνία μέχρι την νέα κανονιστική χρήσης του αγροτεμαχίου 21 στον ποταμό Αχέροντα με σκοπό τον περιορισμό των δραστηριοτήτων εντός του προβλεπόμενου χώρου μέχρι τo σημείο απαγόρευσης διέλευσης των οχημάτων και με τον Φορέα Διαχείρισης να έχει ενεργό ρόλο στην επόπτευση της περιοχής Natura.
epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Τα νεκρά πλατάνια Καλαμά και Αχέροντα και ο τουρισμός στις προτεραιότητες του δήμου Σουλίου
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 8573554841033497698
Σχόλια
item