Γιάννενα: Απίστευτη απάντηση του Υπουργού Άμυνας για την μοριοδότηση των στρατιωτικών στο Νομό Ιωαννίνων! Γιάννενα: Απίστευτη απάντηση του Υπουργού Άμυνας για την μοριοδότηση των στρατιωτικών στο Νομό Ιωαννίνων! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Απίστευτη απάντηση του Υπουργού Άμυνας για την μοριοδότηση των στρατιωτικών στο Νομό Ιωαννίνων!

Γιάννενα: Απίστευτη απάντηση του Υπουργού Άμυνας για την μοριοδότηση των στρατιωτικών στο Νομό Ιωαννίνων!
Είναι δυνατό δύο Υπουργοί διαφορετικών κυβερνήσεων να δίνουν πανομοιότυπες απαντήσεις;… Όσο κι αν δείχνει απίθανο για την Ελλάδα, τελικά είναι δυνατό να συμβεί.

Ο Πάνος Καμμένος πριν από έναν χρόνο και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος σήμερα, δίνουν την ίδια απάντηση στο αίτημα της αλλαγής στη μοριοδότηση της Φρουράς Ιωαννίνων και Πωγωνίου. 

Σημειώνεται ότι η μοριοδότηση σήμερα είναι στο 1/3 της Αττικής και στο 1/6 των αντίστοιχων της Φλώρινας και της Καστοριάς κι απέχει λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα. 

Γιατί η μοριοδότηση των στρατιωτικών που υπηρετούν στο Νομό Ιωαννίνων πρέπει να είναι διαφορετική απ’ αυτή της Καστοριάς και της Φλώρινας;

Όπως προκύπτει από τις πανομοιότυπες απαντήσεις των Υπουργών που δίνονται με διαφορά ενός έτους, αυτό συμβαίνει γιατί τα Γιάννινα είναι πιο… τουριστικά!
«Η εν λόγω Φρουρά βρίσκεται στο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της περιφερειακής ενότητας Ηπείρου.
Τα αντικειμενικά κριτήρια συνιστούν πλέγμα παραγόντων που συντιθέμενοι επηρεάζουν τις συνθήκες διαβίωσης των στελεχών και σχετίζονται με την απόσταση από την παραμεθόριο, τον πληθυσμό της περιοχής, την απόσταση από την έδρα του Δήμου, τον τουριστικό χαρακτήρα της περιοχής, τα μέσα μεταφοράς και τις κλιματολογικές συνθήκες» αναφέρεται στην απάντηση του Υπουργείου μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα.
Ο Υπουργός μάλιστα αποφαίνεται πως «τα Ιωάννινα σε σύγκριση με τη Φλώρινα και την Καστοριά πλεονεκτούν σημαντικά τόσο σε υποδομές όσο και στους παράγοντες που αναφέρθηκαν παραπάνω. Για το λόγο αυτό η μοριοδότηση τους είναι χαμηλότερη από κείνη των Φρουρών Καστοριάς και Φλώρινας»!!!
Έτσι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν είκοσι χιλιόμετρα από τα σύνορα, όπως για παράδειγμα στο Καλπάκι, θα συνεχίσουν να μοριοδοτούνται με χαμηλότερο συντελεστή από τους συναδέλφους τους στο Νομό Αττικής και φυσικά με πολύ χαμηλότερο από όσους βρίσκονται στις μονάδες της Αττικής..
Κι αυτό γιατί ο Νομός Ιωαννίνων έχει υποδομές, είναι τουριστικός και έχει… καλό καιρό!!!
Πηγή: epiruspost.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Απίστευτη απάντηση του Υπουργού Άμυνας για την μοριοδότηση των στρατιωτικών στο Νομό Ιωαννίνων!
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6655700040231250995
Σχόλια
item